Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Iğdır Yöresel Yemekleri Iğdır yöresel yemekleri , Ayranaşı-Bozbaş-Cılvır-Ekşili Erişte-Fetir-Hasıda-Helise-Kavurma-Kavut-Kaygana-Kaysafa-Kelecoş-Kete-Kuymak-Lepeli etli pilav Nabat Omacaşı Omaç helvası Patlıcan reçeli Sabahaşı Sütlü pilav Tandır Şiş Tapan Tavuk Çorbası
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Iğdır Yöresel Yemekleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Iğdır Yöresel Yemekleri

    Iðdýr Yöresel Yemekleri-d-r-y-resel-yemekleri.jpg

    Iðdýr Yöresel Yemekleri-d-r-y-resel-yemekleri1.jpg

    Iğdır yöresel yemekleri,Ayranaşı-Bozbaş-Cılvır-Ekşili Erişte-Fetir-Hasıda-Helise-Kavurma-Kavut-Kaygana-Kaysafa-Kelecoş-Kete-Kuymak-Lepeli etli pilav Nabat Omacaşı Omaç helvası Patlıcan reçeli Sabahaşı Sütlü pilav Tandır Şiş Tapan Tavuk Çorbası Taş köfte Yağ Çorbası

    YOĞURT ÇORBASI :

    Malzemeler: Yarım kg yoğurt, Yarım kg ıspanak, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağıpirinç, Tuz,

    Yapılışı: Normal bir tencereye bir miktar su koyun kaynasın. Sonra içerisine yıkanmışpirinci ilave edin, bir miktar kaynadıktan sonra daha önce yıkayıp küçük küçükdoğradığınız ıspanakları ve maydonozu ilave edin. Üzerine biraz daha su koyup karıştırın.Kaynamasına yakın tuzunu koyun. 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra ocağın üzerindenalın, serin bir yere bırakın soğusun. Büyük bir tabakta yoğurdu iyice çırpın. Üzerinesoğumuş ıspanağı ilave edin ve iyice karıştırın. Çorba eğer katıysa biraz suve tuz koyup kıvamını yakalayın

    BOZBAŞ :

    Malzemeler: Yarım kg et, 1 baş kuru soğan, Yeteri kadar yağ, 2-3 adet patates, 1-2tane domates, Bir yemek kaşığı salça, Lepe (Nohutun kırılmışı)

    Yapılışı
    : Önce normal bir tencereye soğanları küçük küçük kıyıp koyun. Etinormal büyüklükte doğrayın, yağla birlikte hafif kızartın. Sonra domatesi doğrayıp,salçayı da hafif sulandırıp tencereye dökün. Tencerenin yarısına gelecek şekildesu koyun. Bir taşım kaynadıktan sonra lepeyi (isterseniz nohut kırılmadan da konur).Patatesleri dörde bölüp tuzunu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Altınıda hafif kısarak yarım saat kadar pişmesini bekleyin. İçi biraz çukur yemektabaklarda servis yapın.
    Not: İçine tandır ekmeği doğranıp yenirse lezzetine lezzet katılır. Tabiki yanındayeşil soğanı veya salatayı eksik etmeyin.

    TAŞ KÖFTE :

    Malzemeler: 1 kg parça et, Yeteri kadar yağ, 3 adet patates, 1-2 adet domates, 1 yemekkaşığı salça, 1 baş kuru soğan, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı bulgur,1 çay bardağı lepe (Nohutun kırılmışı), Yeteri kadar nane, tuz, kırmızıbiber vekarabiber

    Yapılışı
    : Düz bir taşın üzerine eti koyup iyice ezin. Sonra etin içerisineistenirse soğanları ve lepeyi ezebilirsiniz. Eğer etin içine ezmezseniz, eti taşınüzerinden alıp, içine soğanı küçük küçük doğrayın. Soğanı katıp elinizlehepsini iyice yoğurun. Diğer tarafta normal bir tencereye yağı ve kıyıp ayırdığınızsoğanları koyun ve hafif kavurun. Sonra domatesleri doğrayıp salçayı da sulandırarakilave edin. Tencerenin yarısına kadar su koyun ve bir taşım kaynatın. Yoğurduğunuzeti elinizle normal büyüklükte yuvarlayın ve kaynayan suyun içine atın. Patatesleride dörde bölüp tencereye koyun yarım saat kadar pişmesini bekleyin. Çukur yemektabaklarında servis yapın.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. 81 ilin yöresel yemekleri, Yöresel Yemeklerimiz, Türkiye İlleri Ve Yemekleri
  3. Iğdır da eskiden giyilen yöresel kıyafetlerin özellikleri
  4. Aydın'ın Yöresel Yemekleri ,Aydın yemekleri,Aydının Geleneksel Yöresel Yemekleri,Aydının Y
  5. Bursa yöresel yemekler, bursa yemekleri,bursa yöresel yemekleri,bursa yemek kültürü,bursan
  6. En güzel Iğdır Türküleri, Iğdır Türkü sözleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri