Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Karadeniz mutfağı , yöresel yemeklerimiz DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ Malzemeler 10 su bardağı et suyu 200 g kuzu eti ya da k oyun kaburgasının sıkı eti
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz Düğün çorbası Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz
    DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ


    Malzemeler

    10 su bardağı et suyu
    200 g kuzu eti ya da
    koyun kaburgasının sıkı eti
    4 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber

    Terbiye İçin Malzemeler
    2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı, 4 çorba kaşığı limon suyu, Yarım su bardağı ılık çorba suyu


    TERBİYELİ DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
    Et bir tencerede haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır. Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir. Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir. Servis yapılmak üzere kaselere alınır. Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır.



    FINDIKLI TAVUK ETİ


    Malzemeler

    4 tavuk göğüs eti
    1 yumurta
    1 çay bardağı un
    1 su bardağı fındık
    2-3 dal frenk soğanı
    Tuz, karabiber
    Ayçiçeği yağı

    Garnitür için

    10 kırmızı kiraz domates
    10 sarı kiraz domates
    Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 diş sarımsak ve Tuz

    FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ
    Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın. Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın. Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın. Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin. Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün. Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip soteleyin. Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın. Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın.



    PATLICANLI BÖREK


    Malzemeler

    Hamur için

    250 gram margarin
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Alabildiği kadar un ve Tuz

    İçi için

    3-4 adet patlıcan
    200 gram kıyma
    1 adet ince kıyılmış soğan
    Tuz, karabiber, pulbiber
    2-3 dal taze nane

    Üzeri içinÇörekotu

    PATLICANLI BÖREK TARİFİ
    İç malzemesi için patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Soğanı kıymayla birlikte kavurun. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve pulbiberi ilave edip, kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan almadan önce ince kıyılmış taze naneyi ekleyip soğumaya bırakın. Hamur için oda sıcaklığındaki margarini, yoğurt ve sıvıyağıyla birlikte bir kaba alın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp, akıyla diğer yumurtayı hamura ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı unlu zeminde dikdörtgen şeklinde açın. İç malzemesinin 1/3'ünü ilk hamurun ortasına yayın. Hamurun kenarlarını patlıcanlı malzemenin üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamurun kat kısmı altta kalacak şekilde yağlı kağıt ile kaplı tepsiye yerleştirin. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayın. Böreklerin üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. İnce uçlu bıçakla böreklerin üzerine çizikler atıp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Terbiyeli düğün çorbası tarifi
  3. Makrube,tarifi karadeniz mutfağı
  4. Ardahan Usulu Gevrek, yöresel yemek, karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz, yöresel mutf
  5. Kırıkkale Mutfğı, karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz, yöresel mutfaklar, yöresel yeme
  6. Bira Çorbası (Alman Mutfağı) Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri