Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Lohusa Şerbet Tarifi Eskiden bebek görmeye gittiğimizde hatırlarımda lohusa şerbeti denilen kırmızı bir şerbet ikram ederlerdi gelenlere…Zamanla bu tür gelenekler tarihe karışsada hala bazı yörelerde

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Lohusa Şerbet Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Lohusa Şerbet Tarifi

    Eskiden bebek görmeye gittiğimizde hatırlarımda lohusa şerbeti denilen kırmızı bir şerbet ikram ederlerdi gelenlere…Zamanla bu tür gelenekler tarihe karışsada hala bazı yörelerde bu gelenek uygulanmaktadır.Eğer sizde bu geleneği uygulamak istiyor ve lohusa şerbeti yapmak istiyorsanız sizlere lohusa şerbetinin tarifini ve malzemelerini sunuyorum.

    Karanfil, tarçın, kızamık şekeri ve şekerle yapılan loğusa şerbeti, isteğe göre sıcak ya da soğuk içilebilen farklı bir lezzet Türk mutfağında.
    Lohusalıkla ilgili en güzel geleneklerden biridir loğusa şerbeti kaynatıp içmek ve gelen konuklara ikram etmek. Kimi yörelerde ise gelenlere ikram etmenin yanı sıra, akraba ve tanıdıkların evlerine sürahi ile göndermek de başka bir gelenek.. Anne sütünün bol ve bereketli olması, bebeğin sağlıklı ağız tadıyla, sıkıntısız bebekliğini geçirmesi maksadıyla yapılan bir şerbet. Genellikle bebeğin doğumunun ikinci günü sabahından, üçüncü günü akşamına kadar, misafir gelen eş dost ve akrabalara ikram ediliyor. Tarihte ise saraylarda doğum sonrasında, altın, gümüş ve billur kaplarda, ziyarete gelenlere, o bölümde çalışan cariyeler ikram edermiş. Sadrazama göndermek ise başlı başına bir seremoniymiş. Geleneklere göre çocuk erkek ise sürahinin boğazına, kız ise kapağına kırmızı tülbent bağlanırmış. Ancak günümüzde akraba ve tanıdıklara göndermek yerine gelen konuklara ikram etmek daha yaygın. Şekerli ve baharatlı olduğu için süt yaptığı bilinen loğusa şerbetini yeni annelerin içmesi özellikle tavsiye ediliyor.
    Loğusa şerbeti için gerekli malzeme:
    Yarım kg kızamık şekeri
    5 su bardağı toz şeker
    4 çubuk tarçın
    10 karanfil
    20 su bardağı su
    Tencereye su, şeker ve kızamık şekerini atın ve karıştırın. Yaklaşık yarım saat pişirin. Kaynamaya yakın tarçın ve karanfilleri ilave edip kaynatmaya devam edin. Şerbeti ocaktan alın ve dikkatlice süzün. Sürahiye aktarın. İsteğe göre sıcak ya da soğuk servis yapın.
    • Kızamık şekeri sadece renk vermek maksadıyla kullanılır. Bu sebeple yerine kırmızı gıda boyası da koyabilirsiniz. Buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Sıcak ve soğuk olarak içilebilir, sıcak servis yaparken fincana dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Lohusa Nedir, Lohusa Ne Demektir
  3. emziren anne lohusa diyeti süt arttırma diyeti, Emziren Annelerin Sütlerini Arttırma Diyet
  4. pasta tarifi antep fıstıklı un kurabiyesi yapılır tarifi yapılışı
  5. Lohusa şerbeti - Lohusa şerbeti Tarifi
  6. Pişi tarifi tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri