Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Etli Enginar Yemeği Tarifi Malzemeler 3 Adet Enginar 200-250 gr Kuşbaşı Et 1 Demet Taze Soğan Yarım Demet Dereotu 1 Çay Bardağı Zeytinyağ Limon 2
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Etli Enginar Yemeği Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Etli Enginar Yemeği Tarifi






    Malzemeler

    3 Adet Enginar
    200-250 gr Kuşbaşı Et
    1 Demet Taze Soğan
    Yarım Demet Dereotu
    1 Çay Bardağı Zeytinyağ
    Limon
    2 Yemek Kaşığı Un
    Tuz
    Marulun Atılacak Dış Yaprakları ya da Pişirme Kağıdı

    Yapılışı

    Büyükçe bir kaba 1 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyu konur.Üzerine enginarları soyduğumuzda örtecek kadar su konur.Ayıklayıp 4'e bölünen enginarların göbeğindeki tüyler bıçakla kesilip hazırladığımız unlu-limonlu suya konur.Tüm enginarlar ayıklanıp bu suda bekletilir.Bu arada yemeğin harcı hazırlanır.Düdüklü tencereye yağımızı alıp biraz ısınmasını bekleriz ki etler hemen dağlanıp içindeki suyu salmasın.Bu arada taze soğanlar ayıklanır,etler hafif pembeleşip suyunu çekince soğanlar doğranıp etlere ilave edilir.



    Enginarların saplarını da ayıklayıp kullanmak isterseniz.3-4 cm uzunluğunda kesilen saplar etlerin üzerine konur.Enginarlar resimdeki gibi sap kısımları tencerenin içine gelecek gibi ve iç yüzleri de tencerenin dibine bakacak biçimde dizilir.



    Yemeğin tuzu ilave edilir.Bir kapta yine 1 kaşın un ve yarım limonun suyu ile yemeğin suyu karıştırılarak yemeğe ilave edilir.Yemeğin hava ile temasını önlemek için marulun kullanmadığımız dış yapraklarından,enginarın üzerine kapatılır.Elinizde marul yoksa yemek pişirme kağıdından tencerenin üzerini kapatacak gibi kesip kullanabiliriz.



    Düdüklü tencerenin kullanımına göre ocağa konup tencerenin kapağı kapatılır.Buhar çıktıktan sonra 20 dk pişirilerek söndürülür.Yemek ılınıncaya kadar tencere açılmaz ki sıcaklığı ile biraz daha demlensin.Tencere ılınıp buharı çıkarıldıktan sonra yemeğin üzerindeki marullar atılır.Dereotu ince ince doğranarak yemeğe ilave edilip.Tencere bir kenara yan tutularak suyundan dereotlarının üzerine kaşıkla dökülür.Böylece dereotu yemeğin suyuna karışır.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Portakallı Enginar Tarifi
  3. Enginar Oturtma Nasıl Yapılır Enginar Oturtma Tarifi
  4. İç baklalı enginar, İç baklalı enginar tarifi, Enginar yemekleri, Zeytinyağlı yemekler, Ze
  5. Ender Saraç enginar çorbası tarifi, Ender Saraç enginar diyeti
  6. Zeytinyağlı Enginar, Zeytinyağlı Enginar Tarifi, Sebze Yemekleri, Denenmiş
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri