Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bebekler İçin Yemek Tarifi , Bebekler Yemek Tarifleri , Bebek Yemekleri Bebekler İçin Yemek Tarifleri 6 aylık bebek için örnek mönü Sabah uyandığında: Anne sütü

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bebekler İçin Yemek Tarifleri, Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bebekler İçin Yemek Tarifi,
    Bebekler Yemek Tarifleri,
    Bebek Yemekleri


    Bebekler İçin Yemek Tarifleri

    6 aylık bebek için örnek mönü
    Sabah uyandığında: Anne sütü
    Sabah: Meyve püresi ve anne sütü
    Öğle: Anne sütü
    ikindi: Sebze püresi ve anne sütü
    Aksam: Anne sütü ve/veya muhallebi
    Gece: Anne sütü
    Muhallebi akşam yerine sabah öğününde verilebilir (Bebek isterse).

    7 aylık bebek için örnek mönü
    Sabah uyandığında: Anne sütü
    Sabah: Anne sütü ve 6-10 tatlı kaşığı muhallebi
    Öğle; 6-10 tatlı kaşığı meyve veya sebze püresi ve anne sütü
    ikindi: 6-10 tatlı kaşığı meyve püresi + bir çay bardağı yoğurt, anne sütü
    Akşam: 6-10 tatlı kaşığı muhallebi, Anne sütü
    Gece; Anne sütü
    Sabah muhallebi yerine kahvaltı verilebilir (Bebek isterse).

    9 aylık bebek için örnek mönü
    06.00-06.30 Anne sütü
    Kahvaltı: 1 çay bardağı meyve suyu (evde yapılmış taze), yarım yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı peynir, 1 çay kaşığı yağın 1 tatlı kaşığı reçel veya pekmez, 4-5 bisküvi
    Öğle: 1 kase kıymalı veya tavuk etli sebze püresi + anne sütü
    İkindi: 1 kase yoğurt + yarım meyvenin püresi veya bisküvi
    Akşam: 1 kase muhallebi + anne sütü

    SEBZE ÇORBASI-1-

    İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.

    3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
    Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
    3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
    Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

    Sebze çorbası-2-

    İçindekiler
    2-3 yaprak ıspanak
    1 küçük patates
    1/4 kabak
    1/4 havuç
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı su
    Yapılışı
    Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
    Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.


    SEBZE ÇORBASI -3-
    (260 Kal, 3 gr. protein )

    (2 Porsiyon)
    1 küçük boy havuç
    1 orta boy patates
    1 orta boy domates
    1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..

    Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir..

    YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI
    (225 Kal, 5gr protein):

    (1 porsiyon)
    1 kepçe yoğurt (125cc)
    1 orta boy patates
    1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

    Mercimek çorbası-1-

    İçindekiler
    1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
    1 su bardağı su
    1 çay kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı
    Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.


    MERCİMEK ÇORBASI-2-

    (200 Kal, 3gr protein)

    (2 porsiyon)
    2 yemek kaşığı mercimek
    1 boy havuç
    1 küçük boy patates
    ¼ küçük dilim soğan
    1 çay bardağı su

    HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.


    PİrİnÇ-mercİmek ÇorbasI

    İçindekiler
    1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
    1/2 yemek kaşığı pirinç
    1, 1/4 su bardağı su
    1 çay kaşığı sıvı yağ

    Yapılışı
    Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.


    TARHANA ÇORBASI-1-

    (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)

    Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
    Buğday unu (2 yemek kaşığı)
    Değişik sebzeler
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    YAPILIŞI
    Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
    az zeytinyağı eklenir..


    Tarhana çorbasI-2-

    İçindekiler
    1 su bardağı su
    1/2 yemek kaşığı tarhana
    1 tatlı kaşığı yağ

    Yapılışı
    Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bebekler İçin Örgü Elbise Ve Örgü Bere Takımı Anlatımlı Yapılışı
  3. Erkek Bebekler İçin Çok Şirin Örgü Mont ve Tulum Yapılışı
  4. Bebekler İçin Mama Tarifleri ( ÖNEMLİ )
  5. Domates Göbeğinde Pirinç Salatası, Salata Tarifleri, Denenmiş Yemek Tarifleri
  6. Özel Günler İçin Yemek Tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Yayla çorbası

    İçindekiler
    3/4 su bardağı yoğurt
    1/2 su bardağı su
    1 yemek kaşığı pirinç
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı un

    Yapılışı
    Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.


    SÜTLÜ ÇORBA
    (150 Kal, 4 gr. protein)

    (1 porsiyon)
    1 çay bardağı süt (100 cc)
    1 yemek kaşığı silme pirinç
    Domates suyu (50 cc)
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

    Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.


    Nohut ve kuru fasulye ezmeSİ

    İçindekiler
    2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
    1 çay kaşığı yağ
    2 su bardağı su

    Yapılışı
    Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.


    ETLİ SEBZE YEMEKLERİ
    (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein)

    (2 porsiyon)
    30 gr. (1 köfte kadar) et
    1 yemek kaşığı pirinç
    1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 küçük soğan

    HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. IZGARA KÖFTE
    (70Kal, 6gr protein)

    (1 porsiyon)
    30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
    çok az ekmek içi
    çok az maydanoz

    HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.


    YOĞURT (60 Kal , 3 gr. Protein):

    100 cc süt
    1 çay kaşığı yoğurt mayası

    Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir

    MUHALLEBİ -1- 4 ay-1 yaş arası

    100 cc su (1 çay bardağı)
    5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
    3 ölçek formül mama

    Hazırlanışirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.

    MUHALLEBİ-2-(100 Kal, 6.7 gr. Protein):1 yaş ve üzeri

    (1 porsiyon -100 cc) / 1 çay bardağı
    100 cc süt
    5 gr. pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
    5 gr. şeker (1 tatlı kaşığı)

    HAZIRLANIŞ : Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.

    NOT: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.


  11. BEBEK BİSKÜVİSİ TARİFİ

    Bebe Bisküvi Malzemeleri

    10 yemek kaşığı tepeleme un
    100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 çay bardağı üzüm pekmezi
    1 yumurta
    1 tutam vanilya tozu
    Bisküvimizin Yapılışı

    Bütün malzemeyi karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. (tadı az gelirse pekmez ilave edebilirsiniz) Bir merdane ile serçe parmağınız kalınlığında açın. Çok ince olmamalı, pişince çok sert olur. Bir çay bardağı yada kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirirseniz bisküviler soğuyunca çok sert olur.


  12. YOĞURTLU KARNIBAHAR ÇORBASI

    Çorba Malzemeleri

    3/4 kase ince doğranmış karnıbahar
    1 yemek kaşığı yoğurt
    1 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 tutam kekik
    1 tutam tuz (1 yaş ve üzeri)

    Karnıbahar Çorbasının Yapılışı

    Sarımsağı zeytinyağda kekik ile birlikte soteleyin. İnce ince doğranmış karnıbaharı ilave ederek bir kaç dakika sürekli karıştırarak kavurun. 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edip kapağını kapatın. Karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirin. Tel bir süzgeçte kaşığın tersi ile ezip karnıbahar püresi haline getirin. Tencereyi tekrar ateşe koyun. Karnıbahar püresine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğiniz yoğurdu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Afiyet olsun.


  13. Vitamin Deposu Çorba

    Malzemeler:
    1 adet kereviz
    1 adet iri havuç
    1 adet pırasa
    1 adet patates
    1 adet soğan
    5 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    6 su bardağı et suyu
    tuz

    Yapılışı:Kereviz, patates, havuç soyulur, pırasa temizlenir, birkaç parçaya kesilir. Sebzelerin üzerine az miktarda su konur, orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Kevgirden ya da mutfak robotundan geçirilerek ezilir. Diğer yanda ince kıyılmış kuru soğan ve sıvıyağ kavrulur. Üzerine sebze püresi katılır 1-2 dakika kavrulur, et suyu ve tuz eklenir, 1 taşım kaynatılır, yumurta ve süt çırpılır, çorbaya katılır, sürekli karıştırarak bir taşım pişirilir.


  14. Bebek Omleti

    Malzemeler
    1 Yumartanın Sarısı
    1 Tatlı Kaşığı Sızma Zeytinyağı
    1 Tatlı Kaşığı Taze Kaşar Rendesi

    Hazırlanışı
    Yumurtanın sarısını akından ayırın. Minik bir tavaya zeytinyağını koyun. Yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesini bir kasede karıştırıp tavaya dökün. Omleti önlü arkalı kızartın. Bebeğinizin kahvaltı seçeneklerinden biri olsun. Bebeğinize afiyet olsun.


 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri