Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sushi Meshi - Sushi pilavı tarifi Gerekli Malzemeler 300 gr Japon Pirinci 330 ml Su 1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu Sirke şurubu için: 4 yemek

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sushi Meshi - Sushi pilavı tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sushi Meshi - Sushi pilavı tarifi


    Gerekli Malzemeler


    300 gr Japon Pirinci
    330 ml Su
    1 adet kartpostal büyüklüğünde Kombu


    Sirke şurubu için:
    4 yemek kaşığı Pirinç Sirkesi
    2 yemek kaşığı şeker
    1/2 çay kaşığı tuz
    Bir buçuk saat zaman almaktadır.



    Hazırlanışı




    Pirinci eleğin içine alıp su dolu bir leğenin içinde yıkayın. Leğenin içindeki su bulandıkça değiştirin.
    Leğendeki su bulanmayana kadar pirinci yıkayın. Sonra leğenden suyu boşaltın ve pirinci elekte yarım saat kadar bekletin.




    Kombu`yu makasla birkaç yerinden yarısına kadar parallel kesin.
    Bunun sebebi aromasını pirince daha etkili bırakması için.




    Yıkadığımız pirinci kalın tabanlı bir tencerenin içine 330 ml suyla beraber katın.
    Üstüne makasla kestiğimiz Kombu`yu koyun. Tencerenin kapağını kenarı hafif açık şekilde kapatın tam kapatmayın.
    Orta ayar ateşte kaynayana kadar bu şekil kalsın. Bu arada kaynayıp kaynamadığını anlamak için sakın kapağı açmayın.
    Kulağınızla sesini dinleyin. Su kaynamaya başlar başlamaz yüksek ateşe alın ve bu şekil 5 dakika devam kaynatın.




    Sonra ateşi düşük ayara alın ve bu şekil 10 dakika düşük ateşte bırakın. Sonra altını tamamen kapatın ve kapağı
    açmadan bir 10 dakika daha bekletin. Kapağı açın ve Kombu`yu alın. Kombu`nun işi bitmiştir atabilirsiniz.




    Sirke şurubunu hazırlamak için sirke, tuz ve şekeri bir kabın içine alın ve karıştırarak çok düşük ateşte
    ısıtın (aluminyum kap olmasın!). Kesinlikle kaynamıyacak. Şeker ve tuzun sirkede erimemesinden dolayı
    burada ısıyla eritme işlemi yapılmaktadır. Erime ve karışma işlemi tamamlanınca şurubu ılıyana kadar bekletin.
    Pişirdiğimiz pirinci önceden ıslatılmış ahşap bir kabın içine alın. Sirke şurubundan bir miktarını tahta kaşığın
    üzerinden akıtarak ılık pilavın üzerinde gezdirin.




    Pilavı hafif karıştırarak eşit yayın ve biraz daha şurup verin. Hepsini birden vermeyin.




    Pilava şurubu verip hafif karıştırdıkça arada bir yelpazeleyin. Kalan şurubu pilavı soğutarak ağır ağır verin.
    Bu işlem çok önemli. Pilavın taneleri karıştırırken zedelenmemeli fakat sirke şurubu pirinç tanelerinin etrafını kaplamalı.
    Bu işlemi pilavımız parlayana ve oda ısısına düşene kadar devam edin.


    Sushi`nin yapımında gerekli en mühim madde olan sushi pilavının yapılışı budur.



    Hoso Maki Sushi – İnce Sushi Dolması


    Gerekli Malzemeler


    Sirkeli su için:
    1-2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
    250 ml Su


    Sushi dolması için:
    4-5 adet Nori yaprağı (kurutulmuş yosun)
    Sushi Pilavı
    Wasabi macunu
    125 gr kılçıksız Somon balığı (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
    1 adet avokado (kalem kalınlığı kadar uzunlamasına kesilmiş)
    45 dakika zaman almaktadır.



    Hazırlanışı





    Sirkeyi suyla birlikte bir leğenin içine katın. Bambu hasır üzerine ortadan böldüğünüz nori yaprağını koyun.
    Yaprağın parlak tarafı altta kalacak.




    Ellerinizi sirkeli suya daldırın ve pilavdan bir avuç elinize alın. Bu pilavı uzunlamasına elinizde bir blok formuna getirin.




    Pilavı nori yaprağının ortasına koyun ve parmak uçlarınızla yaprağın yüzeyine eşit şekilde dağıtın. Yaprağın üst tarafında 1 cm kadar bir kesiti pilavsız bırakın çünki bu kısmı dolmayı sararken yapışma yapı olarak kullanacaksınız.




    Balığı koymadan önce balığın geleceği orta kısma parmak ucunuzla aldığınız bir parça wasabi macununu bulaştırın.
    Dikkat edin wasabi çok acıdır. Az birşey yeterli olacaktır.




    Wasabiyi sürdüğünüz orta kısma kalem şeklinde kesilmiş somon balığı etini çiğ olarak koyuyorsunuz.
    2-3 parçayı ekliyerekte koyabilirsiniz.




    Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak hazırlanan tertibi dolamaya başlayabiliriz.




    Nori yaprağını, yaprağın size bakan alt kısmı yukarıda bıraktığımız 1 cm lik boş kısma kadar üstündeki malzemeleri
    dağıtmadan hafif bastırarak dolayalım.




    Şimdi nori yaprağının 1 cm lik kısmı dışarıda kalmış olmalı. Bambu hasır yardımıyla dolmayı silindir şekline getirelim.




    Şimdi bambu hasırın size bakan ucunu, yani dolamaya başlarken hafif kaldırdığınız ucu tekrar kaldırarak o 1 cm lik
    kısmın yaprağın dışına yapışmasına müsade edin. Pilavın nemi o kısmın yapışması için yeterlidir. Su sürmenize gerek yok.




    Kenarlardan taşan pilavı dolmanın içine iteleyin. İkinci dolamyı aynı işlemlerle aynı şekilde yapın.




    Bir parça bezi sirkeli suya daldırın ve dolmaları keseceğiniz keskin bıçağı bu bezle silerek nemlendirin.
    Hazırladığınız dolmaları ortadan kesin.





    Her kesme işleminden sonra bıçağı bezle tekrar silin. Ortadan kestiğiniz dolmadan oluşan iki parçayı yan yana koyun ve bu sefer iki yerinden eşit üç çift parça olacak şekilde kesin. Böylelikle bir dolmadan altı parça lokum büyüklüğünde sushi olacaktır. Tek bir dolmadan altı parça sushi olacak şekilde tek tekte kesebiirsiniz fakat estetik görünüm bakımından eşit yükseklikte olmaları için bu şekilde kesilmesi uygundur. Sushileri altışar parça olmak üzere tabaklara koyup servis edin. Bir parça zencefil turşusu sushinin üstüne kapak gibi kapatılıp bu lokmanın soya sosuna batırılarak yenmesi tavsiye edilir. Wasabiyi damak zevkinize göre kullanabilirsiniz.





    NOT: YAPTIĞINIZ SUŞİ Yİ 24 SAAT İÇİNDE TÜKETMENİZ LAZIM. İÇİNDEKİ MALZEME ÇİĞ OLDUĞU İÇİN BEKLETMEK UYGUN DEĞİLDİR!!!


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Perde Pilavı Tarifi /Siirt
  3. Hamsi pilavı tarifi
  4. Arap Pilavı tarifi - Arap Pilavı yapilisi - Arap Pilavı nasil yapilir - pilav tarifleri
  5. Hürmeli Pilavı Tarifi - Hürmeli Pilavı Yapılışı - Pilav Nasıl Yapılır
  6. Sushi Tarifi (japon)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri