Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Safranlı pilav tarifi Malzemeler 2 su b.pirinç 200 gr.kuşbaşı et 1 su b.nohut 2 soğan 1 çay k.safran 1 portakal kabuğu rendesi o 1 su

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Safranlı pilav tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Safranlı pilav tarifi





    Malzemeler


    • 2 su b.pirinç
    • 200 gr.kuşbaşı et
    • 1 su b.nohut
    • 2 soğan
    • 1 çay k.safran
    • 1 portakal kabuğu rendesi
    • o 1 su b.et suyu


    Hazırlanışı


    • Tavaya svıyağ alınarak etler sotelenir.
    • üzerine soğanlar piyaz doğranarak ilave edilir,
    • az su verilerk pişirilirpişmesine yakın haşlanmış nohutu ilave edilerek pişirilir.
    • diğer taraftan pirinçler tavaya alınarak sıvıyağda kavrulur,
    • tuzu ayrlanır.bu arada pilav için et suyu hazırlanır.
    • safran da et suyuna eklenerek çözdürülmesi sağlanır.

    • portakal kabuğu da rendelenerek ilave edilir.
    • pirinçler iyice kavrulunca et suyu ilave edilerek kısık ateşte kapağı kapalı pişirilir.
    • pilav ve et pişince kek kalıbına et altta pilav üste gelecek şekilde konularak bastırılır.
    • daha sonra servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

    • Afiyet Olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kafesli Pilav Tarifi
  3. Fırında kuzu pilav ve bademli pilav nasıl yapılır resimli tarifi
  4. İç Pilav Tarifi Yapılışı
  5. Deniz Ürünlü Safranlı Pilav
  6. Hamsili Pilav Yemek Tarifi - Hamsili Pilav Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri