Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Saray Usulü Kuzu İnciği Malzemeler • 45 g (3 çorba k.) Sana • 15 g (2 çorba k.) un (elenmiş) • 5 parça kuzu incik

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Saray Usulü Kuzu İnciği

    Sponsorlu Bağlantılar




    Saray Usulü Kuzu İnciği





    Malzemeler
    • 45 g (3 çorba k.) Sana
    • 15 g (2 çorba k.) un (elenmiş)
    • 5 parça kuzu incik
    • l tatlı k. domates salçası
    • l diş sarmısak
    • 6 su bardağı su
    • tuz
    • 400 g arpacık soğan
    • 200 g konkase domates (bkz. sayfa 107)
    • 10 adet hazır milföy hamuru (donmuş)
    • l yumurta
    Saray Usulü Kuzu İnciği tarifi
    Bir tencerede önceden kızarmış incikleri arpacık soğanı ile 30 dakika pişirdikten sonra domatesi ilave edin ve 15 dakika daha pişirin.Suyu süzülmüş incik ve arpacık soğanlarını,inciğin kemiği dışta kalacak biçimde,milföy hamuruna sarın.Hamura sarılmış kuzu inciklerini bir fırın kabına aktarıp,üzerlerine fırça ile çırpılmış yumurta sürün.İnciğin süzülmüş pişme suyunu biraz salça ile koyulaştırın.
    HAZIRLANIŞI:
    Ön hazırlık olarak sarmısağı ince kıyın; incikleri una bulayıp,silkeleyerek fazla ununu atın; milföy hamurunu çözülmeye bırakın.İki hamuru birleştirip, hafifçe unlanmış bir merdaneyle tekrar aynı kalınlıkta açın.Sana’yı bir tencerede orta ateşte eritin.Yağ kızınca incikleri ilave edip,8-10 dakika alt üst ederek pişirin.İncikleri tencereden alın.Tencereye salça ve sarmısağı ilave edip,l dakika pişirin,incikleri tekrar tencereye yerleştirin.Suyunu ilave edip,bir taşım kaynatın. Köpüğü alıp,atın.Tuzunu katın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın.İncikleri ağır ateşte 30 dakika pişirin.Arpacık soğanını ilave edip 30 dakika; domatesi ilave ettikten sonra ise,15 dakika daha pişirin.İncikleri tencereden alın. Pişme suyunu süzdürün. İncik ve arpacık soğanlarını,hamura sarın ve bir tepsiye yerleştirin.Üzerlerine bir fırçayla çırpılmış yumurtayı sürün.Fırınınızı 220° C’ye getirip, ısıtın.Tepsiyi fırına sürüp,incikleri üzerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar,yaklaşık 5 dakika 220° C’de pişirin.Fırın sıcaklığını 170° C’ye düşürün ve incikleri 30 dakika daha pişirin.
    İncikleri önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirin. Süzdüğünüz pişme suyunu ısıtarak yanına sos olarak ilave edip,sıcak olarak servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Saray Usulü Halka Tatlısı Tarifi
  3. Saray Usulü Güllaç Tarifi Yapılışı
  4. Kuzu Postunun Önemi - Engelliler İçin Kuzu Postu Neden Önemli
  5. Saray Usulü Güllaç Tarifi
  6. Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri