Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Tavuklu Karnıyarık MALZEMELER 4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan 3 Adet Tavuk But 1 Adet Domates 2-3 Adet Sivri Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ Sıvı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Tavuklu Karnıyarık




    MALZEMELER

    • 4 Adet Orta Boy (Tombik) Patlıcan
    • 3 Adet Tavuk But
    • 1 Adet Domates
    • 2-3 Adet Sivri Biber
    • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
    • Sıvı Yağ (Patlıcanları kızartmak için)
    • Tuz, Karabiber, Kekik ve Maydanoz

    HAZIRLANIŞI

    • Öncelikle patlıcanları alaca şekilde (siyah-beyaz şerit olacak şekilde) soyun.
    • Yarım saat kadar acı suyu çıkması için tuzlu suda bekletin.
    • Tavukların, derilerini ve kemiklerini ayıklayın ve minik minik doğrayın.
    • Bir tavaya sıvıyağı koyun ve orta ateşte patlıcanları kızartın, patlıcanları peçete serdiğiniz bir tabağa alın ve yağının çıkması için biraz bekleyin.
    • Teflon bir tavada, tavukları sürekli karıştırarak kavurun. (Tavuklar ilk önce su bırakacak, daha sonra suyunu çekecektir. Suyunu çektiği sırada zeytinyağ yada sıvı yağ ekleyerek, turuncu bir hal alana kadar kavurun)
    • Minik minik doğradığınız biberleri ve domatesleri tavuğa ekleyin ve 3-4 dk. daha kavurun. Tuz, karabiber, maydanoz ve kekik ekleyerek tatlandırın ve altını kapatın.
    • Patlıcanların, ortasını çukur olacak şekilde açın ve hazırladığınız harcı çukurlara pay edin.
    • Servis yapmadan önce, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın ve sıcak servis yapın.

    NOTLAR;

    • Patlıcanı, kızartmak istemiyorsanız, fırının ızgara bölümünde közleyebilir yada üzerine çok az sıvı yağ gezdirerek fırında pişirebilirsiniz, veya kapaklı bir tavada çok az yağ ile çok kısık ateşte pişirebilirsiniz. -Senin favorin nedir? derseniz, tabiki kızartarak olanı, onun için yukarda bana göre en güzel halini yazdım.
    • Karnıyarık’ı but eti yerine göğüs eti ilede yapabilirsiniz, yada yarı yarıya karışık kullanabilirsiniz. Ben göğüs etini lezzetli bulmadığım için, but kullanmayı tercih ediyorum.
    • Yemeği fırına verirken yada çıkmasına yakın üzerine kaşar rendesi serpebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
    • Yemeği aynı aşamaları kullanarak, klasik kıymalı karnıyarık olarakda pişirebilirsiniz.


    • Afiyet olsun



    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Renkli Biberli, Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
  3. Tavuklu Pirinç Çorbası Tarifi Yapılışı
  4. Etli Karnıyarık Tarifi Yapılışı
  5. Tavuklu Mantar Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  6. Tavuklu Makarna Yapılışı Videolu Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri