Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Etli Karnıyarık Tarifi Yapılışı MALZEMELER 6 Adet Patlıcan 500 Gr. Dana Bonfile 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi 2 Diş Sarımsak 2-3

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Etli Karnıyarık Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Etli Karnıyarık Tarifi Yapılışı




    MALZEMELER

    • 6 Adet Patlıcan
    • 500 Gr. Dana Bonfile
    • 3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
    • 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
    • 2 Diş Sarımsak
    • 2-3 Adet Sivri Biber ya da Köy Biberi
    • 1 Adet (iri) Kırmızı Biber
    • 1 Adet (iri) Domates
    • 8-10 Dal Maydanoz
    • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
    • 2 Su Bardağı Su
    • Tuz-Karabiber


    HAZIRLANIŞI

    • Patlıcanları alacalı şekilde soyup, saplarını kesin. Tuzlu suda yarım saat kadar bekletin. Suyunu süzüp, iyice sıkın ve kağıt havlu ile kurulayın.
    • Bol sıvıyağ koyduğunuz bir tavada, rengi turuncu oluncaya kadar kızartın, kağıt havlu üzerine alarak yağının süzülmesini sağlayın.
    • Etleri minik kuşbaşı doğrayın, zeytinyağ, elma sirkesi, ince dilimlenmiş sarımsak ile karıştırın ve buzdolabında yarım saat bekleterek, marine edin.
    • Derin bir teflon tavayı, yağ koymadan, orta ateşte iyice kızdırın. Etleri ekleyin ve arada çok az karıştırarak pişirmeye başlayın.
    • Etler suyunu çekip, yumuşamaya başladığında, ince ince doğradığınız biberleri ekleyin.
    • Et ve biberler kızarmaya başladığında, kabuklarını soyup, minik minik doğradığınız domatesleri ekleyin, 2-3 dk. pişirin.
    • Domatesler eriyip, çiğ kokusu gidince ocağı kapatın, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ile karabiberini ekleyin.
    • Patlıcanları karnıyarık tenceresi diye bilinen yayvan tencereye dizin, ortalarına çukur açın.
    • Patlıcanların üzerine, 1 yemek kaşığı şekeri eşit şekilde serpin.
    • Açtığınız çukurlara iç harcı paylaştırın.
    • Ayrı bir kasede 2 bardak suda salçaları eritin.
    • Salçalı suyu, karnıyarıkların üzerine gezdirin.
    • Orta ateşte suyu kaynayana kadar, daha sonra ateşi kısarak 10 dk. kadar pişirin.


    NOTLAR;

    • Patlıcanların üzerine serptiğimiz şeker, patlıcanın acılığını alıyor.
    • Etlere marine sırasında ve pişme süresince kesinlikle tuz eklemeyin, sertleşir.
    • Etleri koymadan önce tavanın iyice kızmış olması önemli, bu sayede et mühürleniyor ve çok daha az su salıyor.
    • Yemeği salçalı suyu ekledikten sonra ocak yerine fırında da pişirebilirsiniz.
    • Yemeği tencere yerine, bir borcam ya da fırın kabına hazırlayın, üzerini alüminyum folyo ile örterek, 200 derece ısınmış fırında 10-15 dk. pişirin.
    • Kızartma yemek istemiyorum derseniz, tarifi patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz.
    • Közlemek zor geliyorsa, bir yöntem daha var; patlıcanları alaca soyup, bir süre tuzlu suda bekletin, üzerlerine birkaç kesik yapın ve tabanını yağladığını fırın kabına dizin.
    • Bir fırça yardımı ile üzerlerine sıvı yağ sürün, bir çay bardağı kadar suyu elinizle üzerine serpin, üzerini aliminyum folyo ile kapatın ve
    • 180 derece ısınmış fırında patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonraki aşamalar yukarıdaki gibi.



    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı
  3. Etli Börek Tarifi Yapılışı
  4. Etli Biber Dolması Tarifi Resimli Yapılışı
  5. Adana Usulü Etli Kabak Dolması tarifi yapılışı
  6. Etli Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri