Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Renkli Biberli , Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Malzemeler : 2 su bardağı pirinç 2 , 5 su bardağı tavuk suyu 1 adet kırmızı dolmalık biber

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Renkli Biberli, Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Renkli Biberli, Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı



    Malzemeler :
    2 su bardağı pirinç
    2,5 su bardağı tavuk suyu
    1 adet kırmızı dolmalık biber
    1 adet sarı dolmalık biber
    1 kase haşlanmış bezelye
    1 adet kemikli tavuk göğsü
    tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yapılışı :
    Pirinçler yıkanır ve tuzlu kaynar suda 30 dakika kadar bekletilir.
    Tavuk düdüklü tencereye alınır ve üzerine çıkacak kadar su eklenir; tuzu ayarlanıp pişirilir. Pişirme süresi bitince suyun içinden çıkarılır; etleri kemiklerinden ayrılıp didiklenir.
    Dolmalık beberler küp şeklinde doğranır ve çok az sıvı yağ ile sote yapılır.
    Sıcak suda bekletilen pirinç tekrar yıkanarak süzülür. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağı alınıp ısıtılır. Süzülen pirinçler eklenip kavrulur. 2,5 su bardağı tavuk suyu eklenir. (Su miktarı kullanılan pirince göre değişebilir.) Tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte pişirilir. Pişen pilava tavuk etleri, bezelye ve biberler eklenip, harmanlanır. Bir süre demlendirilip servis yapılır.
    Afiyet olsun.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Köz Biberli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
  3. Resimli Cevizli Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı
  4. Resimli Biberli Tart Tarifi Yapılışı
  5. İç Pilav Tarifi Yapılışı
  6. Biberli Patates Tava Tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri