Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Yapılışı Dolaptaki patlıcanlar ve kabaklarla , nasıl bir yemek yapabileceğiniz konusunda size değişik bir fikir olacak! Malzemeler 2 büyük soğan
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi Yapılışı

    Dolaptaki patlıcanlar ve kabaklarla, nasıl bir yemek yapabileceğiniz konusunda size değişik bir fikir olacak!


    Malzemeler
    2 büyük soğan
    1 diş sarımsak
    Yarım bardak zeytinyağı
    4 orta boy domates, soyulup doğranmış
    1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
    2 büyük patlıcan
    4 büyük kabak
    3 dolmalık kırmızı biber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı un
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı krema
    3 büyük yumurta
    2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
    Tuz ve karabiber
    Yemeğin tarifi
    Patlıcanları alacalı soyun.
    Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın.
    Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin.
    Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)
    Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın.
    Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun.
    Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
    15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın.
    Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin.
    Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
    Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
    Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın.
    Tereyağını tavada eritin.
    Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın.
    Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın.
    Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın.
    5 dakika ılınmasını sağlayın.
    5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
    Fırını 200C'ye getirin.
    Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin.
    Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin.
    Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin.
    Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.




    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Fırında Limon Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı
  3. Soslu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
  4. Soslu Patlican-Resimli Tarifi Yapılışı
  5. Baharatlı Sebze Çorbası Tarifi yapılışı
  6. Firinda Beşamel Soslu Ispanak
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri