Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Tavuk Şişli Pilav Tarifi Yapılışı Malzemeler 3 kupa pirinç 50 veya 75 gr arası tereyağı , ( yağ oranını isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz) 1

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tavuk Şişli Pilav Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Tavuk Şişli Pilav Tarifi Yapılışı



    Malzemeler
    3 kupa pirinç
    50 veya 75 gr arası tereyağı,( yağ oranını isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı ( pirince parlaklık vermesi için)
    4,5 kupa sıcak su
    Yeterince tuz
    1 su bardağı kadar bezelye ve havuç karışımı
    Minik tavuk şişleri
    Tavuk şişlerini kızartmak için sıvıyağ, tuz, karabiber


    Hazırlanışı
    Pirinçleri bir kaseye alıp, üstüne iki tatlı kaşığı tuz serpin ve hemen üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyerek, en az bir saat bekletin.
    Suda bekleyen pirinçleri soğuk su altında nişastalı kısmı ( beyaz suyu) gidinceye kadar ve duru, temiz bir su çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün . Ancak pirinçleri yıkarken çok fazla ezmeyin ki pirinçler kırılmasın.
    Tereyağını tencereye alın.Yağı köpük köpük oluncaya kadar eritin ve ısıtın. Ancak dikkat edin tereyağını yakmayın.
    Isınan tereyağına yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ekleyin, üstüne yeterince tuzunu atın ve pirinç taneleri saydamlaşmaya başlayıncaya kadar kavurun.
    Kavrulan pirinçlerin üstüne 4,5 kupa sıcak su ekleyin.Su sıcak olduğu için hemen kaynamaya başlayacaktır. Bu aşamada siz ocağı oldukça kısın ve tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin.
    Pirinç suyunu çekip, pilavın üstünde göz göz delikler olunca ocağı kapatın ve pilavın en az yarım saat dinlenmesini bekleyin.
    Bu arada isterseniz konserve , istersenizde haşlayarak hazırladığınız havuç ve bezelyeleri ( konserve kullanacak iseniz, iyice yıkayıp, süzün ) pilavın üstüne döküp, kapağını kapatın. Servisten hemen önce pirinçleri ezmeden bir kaşık yardımı ile alttan üste doğru hafif hafif karıştırın.
    Minik tavuk şişleri tuz ve karabiber ilavesi ile kızgın yağda kızartın. Çabuk pişecekleri için çok fazla
    yağda tutmayın, sertleşebilirler. Kızaran şişleri kağıt havlu üstüne alarak, fazla yağını çektirin.
    Pilavı çukur bir kaseye doldurup, hafifçe bastırın ve servis tabağına ters çevirerek yarım küre şekline getirin. Tavuk şişleri de güneş ışığı gibi, tavuğun çevresine yerleştirip, servis için masanıza yerleştirin. Afiyet olsun

    NOT:Her pirinç cinsi pişerken farklı miktarda su çeker. Ayrıca sıcak suda bekletildiği için bu ölçüdedir. Sıcak suda bekletmez iseniz daha fazla su isteyecektir.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yufkalı pilav tarifi yapılışı
  3. Renkli Biberli, Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı
  4. Fıstıklı Pilav Tarifi ve Yapılışı, Nasıl Yapılır
  5. İç Pilav Tarifi Yapılışı
  6. Şehriyeli Domatesli Pilav Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri