Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kalıtım Ile Ilgili Sorular 1. Canlılarda çeşitli kalıtsal Özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarımını sağlayan yapıya ne ad veri*lir? A) Kromozom B) Mutasyon C) Gen D) Genotip
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 18      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kalıtım ile ilgili sorular

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kalıtım Ile Ilgili Sorular

    1. Canlılarda çeşitli kalıtsal Özelliklerin kuşaktan kuşağa aktarımını sağlayan yapıya ne ad veri*lir?

    A) Kromozom B) Mutasyon
    C) Gen D) Genotip

    2. l. Dil yuvarlama

    II. Altı parmaklılık 7. III. Yarık dudak

    IV. Kulak memesinin yapışık yada ayrık olması

    Yukarıda kilerden hangileri kalıtsal özelliklere Örnek verilebilir?

    A) l-II B) II-IV
    C) II-III-IV D) l-II-III-IV

    3. Genetik biliminin temelini ilk ortaya atan kişi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Mendel B) Lamarck
    C) Kettlewell D) Darvvin



    4. l. Kolay yetişir olması

    II. Değişik karakterler taşıması

    III. Bir mevsimde bir kaç döl alınabilmesi

    Mendel'In çalışmalarında bezelye bitkisini seç*mesinin sebebi yukarıda kilerden hangileridir?

    A) Yalnız l B) Yalnız III C) l - III D) l - II - III



    5. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yafijıştjr?

    A) Dominant karakter bütün döllerde etkisini gös*terir.

    B) İki gen aynı ise homozigottur,

    C) Fenotip canlının genlerinin toplamıdır.

    D) Resesif karakter yalnız arı döide etkisini göste-



    6. Aşağıda verilenlerden hangisi mutasyona ait

    özellik değildir?

    A) DNA'nın yapısını değiştirmesi r.,*

    B) Genlerde ani değişmeler olması

    C) Etkisinin eşey hücrelerinde olduğu zaman gö*rülmesi

    D) Kalıtsal bir özellik olmaması

    7. l. Isı

    II-isik

    III. Nem

    IV. Besin ênbsp;

    Canlılarda modifikasyonun gerçekleşmesi için yukarıdakilerden hangileri gereklidir?

    A) l-II-IV B) l -II -III
    C) II-III-IV D) l-II-III-IV

    8. Aşağıdaki verilen bilgilerden hangileri doğru*dur?

    I, Karakterleri kontrol eden genler allel genlerdir.

    II. Her karakterin bir çift geni vardır. III. Resesif karakterler büyük harfle gösterilir.

    A) Yalnız l B) l - II C) II - III D) l - II - III



    9. Bezelyelerde baskın ve çekinik karakterlerin verildiği eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    Çekinik,

    A) Kırmızı çiçek Beyaz çiçek

    B) Kısa gövde Uzun gövde

    C) Yuvarlak meyve Buruşuk meyve

    D) San meyve Yeşil meyve

    10. l. İki farklı arı dölün çaprazlanması sonucu %100 melez olan F-j dölü elde edilir.

    II. Melez dölün genlerinden biri, diğeri üzerinde baskındır. F-, dölünün fenotipi baskın karakte*re benzer.

    III. İki melez dölden 1/4 oranında baskın arıdöl. 2/4 oranında melez döl ve 1/4 oranında çeki*nik arı döl elde edilir.

    Yukarıdakilerden hangileri Mendel'in yaptığı çalışmalar sonucunda elde edilmiştir?

    A) l - II B) II - III C) l - III D) l - II - III



    Cevaplar:1-C 2-D 3-A 4-D 5-C 6-D 7-D 8-B 9-B 10-D




    soru. I. Kalıtımı sağlar
    II. Biyokimyasal tepkimelerde katalizör görevi yapar.
    III. Biyokimyasal tepkimelerde aktivasyon enerjisini sağlar.
    Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ATP’ nin hücredeki görevlerindendir?
    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) Yalnız III
    D) I ve II
    E) II ve III

    Soru - Proteinlerle ilgili yapılan aşağıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

    A) Aminoasitlerin birleşmesiyle oluşmuşlardır
    B) Kalıtsal bilgi kullanımıyla oluşturulur
    C) Aminoasit çeşitlerinin bulunmaması protein sentezini engellemez
    D) Bitkiler yapılarına katılan bütün aminoasit çeşitlerini sentezleyebilir
    E) Yalnızca hücrelerin içinde üretilebilir


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. kalıtım nedir, kalıtım ne demek
  3. Kalıtım Ve Mendel Yasaları
  4. Tam Sayılar Çözümlü Sorular, Tam ve doğal sayılarla ilgili sorular
  5. Formspring güzel sorular, Formspring komik sorular, Formspringde sorulacak sorular
  6. Ramazan ayı ile ilgili sorular, Ramazan ve oruç ile İlgili Sorular
  7. Paylaş Facebook Twitter Google

  8. yusuf işgüzar





    Sponsorlu Bağlantılar




    güzel sorular ama çok soru yok



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri