Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

pratik profitrol tarifi Aslında biraz oyalayıcı bir tatlı ama kesinlikle zor değil hatta zevkli bile. Profiterol hamuruna Şu hamuru deniliyor.Pişirilerek elde edilen bir hamur. Fransızca

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    pratik profitrol tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    pratik profitrol tarifi





    Aslında biraz oyalayıcı bir tatlı ama kesinlikle zor değil hatta zevkli bile.
    Profiterol hamuruna Şu hamuru deniliyor.Pişirilerek elde edilen bir hamur.
    Fransızca anlamı lahana demekmiş.



    Hamur Malzemesi
    100gr tereyağı
    1 su bardağı su
    1 su bardağı un
    4 yumurta
    1 küp şeker
    Çay kaşığının ucu ile tuz



    İç Kreması
    2.5 su bardağı süt
    3 yemek kaşığı un
    6 yemek kaşığı şeker
    1 yumurta sarısı
    1 paket Vanilya



    Çikolata sos
    2.5 su bardağı süt
    7 çorba kaşığı şeker
    3 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı nişasta



    Yapılışı



    Hamuru için suyu ve margarini tencereye koyup kaynatalım. Tereyağını ilave edelim.Eriyince unu karıştıra karıştıra ekleyelim.Hamuru dikkatli bir şekilde karıştırarak biraz daha pişirelim.Hamur tencereden tamamı ile ayrıldıktan sonra, biraz daha karıştıralım ve hamuru ayrı bir kaba aktarıp 15 dakika kadar soğumasını bekleyelim.

    Burda dikkat hamurun rengi pişerken değişmeyecek açık kalacak. Sonra aşağıdaki resimdeki gibi yumurtaları teker teker ekleyip her defasında mikserle karıştıralım.Hamurumuz hazırdır...
    ****
    Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine, çay kaşığı kadar alırsanız pişince aşağı resimde gösterdiğim küçüklükte oluyor. Yanındaki de öncesinde daha fazla almıştım gözüme büyük gelince çay kaşığında karar kıldım.
    Tepsiye aralarında pişirme mesafesi bırakarak yerleştirin . Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika, pembeleşinceye kadar pişirdim. Tamamen pişince fırını kapatıp, kapağını açmadan hamurları bi 15 dakika kadar içinde beklettim.
    Burda önemli olan pişme esnasında ve sonrasında fırınınızın kapağını açmamanız. Eğer kaza ile açarsanız kabaran toplarınız sönüp istediğiniz şekli kaybedecektir..
    Pişirme işlemi aslında en önemli aşamadır.Özellikle pişirme esnasında sık sık rengini kontrol edin, bekletme aşamasında da gözünüz fırınınızın üzerinde olsun.
    ****


    Kreması için, Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirelim.Ilıyınca vanilyasını ekleyip soğutalım. Soğumuş kremayı, ortasından kestiğiniz hamurların içine çay kaşığı ile dolduralım.

    ****
    Sosu için, Tüm malzemeleri birlikte pişirelim ve soğuması için bekleyelim. Burda dikkat etmemiz gereken sosu servis yaparken profiterollerimizin üzerine dökelim,aksi halde toplarımız yumuşar.
    Sos da eğer yoğun çikolata tadı isterseniz 100gr çikolata ilave edebilirsiniz.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Pratik Tavşan Pasta Tarifi Yapılışı
  3. Pratik yaş pasta tarifi
  4. Pratik tavuk köftesi nasıl yapılır resimli tarifi
  5. Pratik talaş böreği tarifi
  6. Pratik Gül Reçeli Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri