Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Gelincik böreği Malzeme : 5 yufka yarım kg. gelincik otu yarım demet yeşil soğan yarım demett maydanoz 1 tutam ıspanak 1 çay b. zeytinyağı tuz

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Ramazan yemekleri Gelincik böreği

    Sponsorlu Bağlantılar




    Gelincik böreği


    Malzeme :
    5 yufka
    yarım kg. gelincik otu
    yarım demet yeşil soğan
    yarım demett maydanoz
    1 tutam ıspanak
    1 çay b. zeytinyağı
    tuz, karabiber

    Sosu için:
    1 su b. yoğurt
    2 yumurta
    1 çay b. zeytinyağı

    Hazırlanışı :

    İlk olarak böreğin iç harcını hazırlayın.İç harç için gelincik otunu yeşil soğanı,maydonozu v e1 tutam ıspanağı çok ince olarak kesin. Üzerine zeytinyağı ve tuzunu ilave ederek bir iç harç hazırlayın. Tepsiye bir adet yufkayı serin.İçine iç harçtan ilave edin.Tekrar diğer yufkayı elinizle parçalayın.Bu işlemi yufkalar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.
    En son yufka ile kapatın. Böreğin sosu için bir karıştırma kabında 1 su bardağı yoğurt,2 adet yumurta ve 1 çay bardağı zeytinyağını karıştırın.Sosu böreğin üzerine dökün. Öncden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yoğurtlu Soslu Mendil Böreği, Tavuk Kırma Böreği, Bahar Böreği Tarifi, Börek Tarifleri, De
  3. İftar yemekleri kıymalı puf böreği tarifi
  4. Laz Böreği Nasıl Yapılır? Laz Böreği Tarifi
  5. Gelincik otu - gelincik otu yararları - aşotunun faydaları-Gelincik Otunun Faydaları Yarar
  6. Yaz böreği, Yaz böreği nasıl yapılır, Yaz böreği tarifi, Börek tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    500 gram tel kadayıf
    6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
    2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
    şerbeti için:
    3,5 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yapılışı

    Tozşeker ve suyu bir tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada karıştırın. Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

    Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin. Tereyağını bir tavada erittikten hemen sonra ocaktan alın. ılık hale gelene kadar bekletin. Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun. Kadayıfı elinizle çekiştirerek koparıp parçalayın. ılık haldeki erimiş tereyağını kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Bir taraftan da ellerinizle bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin.

    Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bu parçalardan birini yaklaşık 40 cm çapında bir fırın tepsisine koyun. Üzerine yine bastırarak kadayıfı tepsiye yayın. Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine serpiştirin.

    Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın. Elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerini şekli düzgün ceviz parçalarıyla süsleyin. Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika kadar pişirin.

    Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin. Dilimleyerek servis yapın.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Çorba tarifleri


    MERCİMEK ÇORBASI


    MALZEMELER
    4 Su Bardağı Su (Yarım Bardağı Et Suyu Olabilir) • 1,5 Su Bardağı Süt • 1 Fincan Un
    1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek • 2 Yumurta Sarısı • Çeyrek Limonun Suyu • 2 Çorba Kaşığı Margarin • 2 Orta Boy Soğan

    HAZIRLANIŞI
    Margarini tencerede eritin. İncecik çentilmiş soğanları pembeleşinceye kadar çevirin. Unu da tencereye ilave edin ve sürekli karıştırarak sarartın. Et suyunu veya suyu azar azar ve karıştırarak ilave edin. Önceden ayıklamış ve yıkamış olduğunuz mercimekleri suyun içine ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayana dek ağır ateşte karıştırarak 15 dakika kadar pişirin.

    Çorba kaynamaya başladığında ateşten alın ve süzerek posasından arındırın. Tekrar tencereye aktarın. Daha önceden çırpılmış yumurta sarılarını, limon suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Bu aşamaları gerçekleştirirken çorbayı sürekli karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra kaselere alabilir üzerine kıtır ekmek katarak servis edebilirsiniz.

    Afiyet Olsun...

    BEZELYE ÇORASI




    MALZEMELER
    250 Gram Ayıklanmış Bezelye, 1 Yumurta, 2 Soğan, 1 Çay Bardağı Sıvıyağ, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Tatlı Kaşığı Kimyon, 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber, 1 Tatlı Kaşığı Tarçın, 1 Çay Bardağı Un, 5 Bardak Et Suyu, 1 Limon, Tuz

    HAZIRLANIŞI
    Soğanlar çok ince doğranır. Bir tencerede sıvıyağla kavrulur. Bezelye ve tuz ilave edilip 5 dakika kavurulur. 5 bardak et suyu ya da su ilave edilip harlı ateşte kaynatılır. Kısık ateşte iyice pişince 1 çay bardağı un sulandırılarak ilave edilir. Tarçın atılır. Un kokusu gidince ateşten alınır. Bir kapta çırpılan yumurta ve limon ilave edilip karıştırılır. Bir tavada kızdırılan tereyağına kırmızıbiber ve kimyon katılarak çorbanın üzerinde gezdirilir.

    TAVUK ÇORBASI TARİFİ



    MALZEMELER
    1 Tavuk Budu, 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 1 Yumurta, 2 Fincan Un, 4 Su Bardağı Tavuk Suyu, 4 Su Bardağı Su, 1 Su Bardağı Süt, 1 Tatlı Kaşığı Nane, 1 Soğan, Tuz

    HAZIRLANIŞI

    1-) Tavuk budu bir tencereye konularak yeterince suyla haşlanır. Pişince sudan çıkarılıp küçük parçalara bölünüp ayıklanır.

    2-) Soğan ince bir şekilde doğranır. Tencereye alınıp yağ ile kavrulur. Un ilave edilip kavurmaya devam edilir.

    3-) Tavuk suyu çorbaya ılık olarak ilave edilir. 4 su bardağı su ve küçük küçük tavuk etleri ilave edilip kısık ateşte pişirilir. 4-) Ateşten alınınca bir kapta çırpılmış yumurta ve süt üzerine ilave edilir. Üzerine nane serpilip sıcak servis yapılır.

    Afiyet Olsun...

    Adana Corbası



    MALZEMELER
    8 Bardak Et Suyu, 200 Gram Kıyma, 1/2 Bardak Nohut, 1 Ortaboy Domates ya da 1 Çorba Kaşığı Salça, 1 Kahve Fincanı Sirke, 2 Tatlı Kaşığı Kekik, Tuz, Karabiber

    HAZIRLANIŞI

    1-) Bir tencereye 8 bardak et suyu koyarak, buna bir gece tuzlu suda ıslatılmış ve yumuşayıncaya kadar haşlanmış 1/2 bardak nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirmek suretiyle püre haline getirilmiş bir domate ya da 1 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası ile yarım çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakılmalıdır.

    2-) Diğer taraftan, 200 gram kıymaya bir miktar tuz ve karabiber ilavesiyle, yoğurmak, fındık büyüklüğünde parçalar koparmak, ve avuçta yuvarlamak suretiyle bunları küçük köftecikler haline getirmeli ve bu köfteleri kaynamakta olan nohutlu et suyuna atarak 20 dakika haşlanmaya bırakılmalıdır.

    3-) Sonra, tencereyi ateşten alarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, arzu edilirse kekik de ilave ederek, iyice bir karıştırmalı ve kaseye alarak servis yapılmalıdır.

    Afiyet Olsun...

    EZOGELİN ÇORBASI






    MALZEMELERYarım su bardağı kırmızı mercimek • 1 fincan bulgur • 6 su bardağı su • 1 tavuk suyu tableti • 1 orta boy soğan • 3 çorba kaşığı margarin • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kırmızı biber • 1 çay kaşığı tuz • 1 çorba kaşığı nane
    ¼ limon suyu

    HAZIRLANIŞI
    Mercimeği ayıklayıp, yıkayarak bulgurla birlikte tencereye alalım. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Bu arada tuzu ve rendelenmiş soğanı ilave edelim. Mercimekle bulgurlar yumuşayana kadar pişirelim. Küçük bir tavada yağı eritip, unu yağın içinde sararana kadar kavuralım. Naneyi, salçayı, biberi ekleyip 1 – 2 dakika çevirelim.

    Çorbamızın suyundan bir kepçe alarak salçalı yağa karıştırarak çorbanın üzerine aktaralım. Tavuk suyu tabletini de ekleyip bir taşım ağır ateşte kaynattıktan sonra ateşten alarak kâselere aktaralım ve limon sıkarak servis yapalım.

    Afiyet Olsun...



    KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI






    TÜRK MUTFAĞI
    SÜRE 30 Dakika
    MALZEMELER
    10 bardak et suyu · 1 büyük boy soğan · 1 kahve fincanı un · 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek · 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin · ½ yemek kaşığı tuz
    TERBİYESİ
    1 bardak süt · 2 yumurta sarısı
    HAZIRLANIŞI
    Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4 - 5 dakika kızartın. İçine un koyup 1 - 2 dakika daha karıştırın. Ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katın ve yavaş yavaş kaynatın. Çorbayı süzgeçten geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katin. Bir iki taşım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
    SÜTLÜ TERBİYE
    Eritilmiş 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı süt ve tuzu birbirine karıştırın. Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
    NOT
    Sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katılmaz. Limon sütü keser.

    Afiyet Olsun...

    YAYLA ÇORBASI






    TÜRK MUTFAĞI
    SÜRE 30 Dakika

    MALZEMELER
    10 bardak et suyu · ½ bardak pirinç · 2 yemek kaşığı un · 1 bardak süt veya su
    2 yumurta sarısı · 1 bardak yoğurt · 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin · 1 çay kaşığı kırmızıbiber · 2 çay kaşığı kuru nane

    HAZIRLANIŞI
    Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun. Pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin. Tuz atın. Unu, süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın. Kaynayan çorbaya katın. 5 dakika daha kaynatın. Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın, çorbaya karıştırıp ateşten indirin. Çorbanın üzerine kırmızıbiber ve nane katılmış yağı gezdirin.
    Afiyet Olsun...


    ŞEHRİYE ÇORBASI






    TÜRK MUTFAĞI
    SÜRE 30 Dakika

    MALZEMELER
    10 bardak et suyu • 100 gram tel şehriye 2 çay kaşığı tuz

    TERBİYESİ
    3 adet yumurta sarısı • 1 adet limon

    HAZIRLANIŞI
    Et suyunu çorba tenceresinde kaynatın. Küçük parçalara kırılmış şehriyeyi ve tuzu koyup 10 dakika pişirin. Yumurta sarısı, limon suyu ve ½ bardak suyu bir kapta çırpın. Kaynayan çorbaya azar azar katın ve bir iki taşım kaynatıp indirin.

    Afiyet Olsun...



    TARHANA ÇORBASI






    TÜRK MUTFAĞI

    SÜRE 20 Dakika


    MALZEMELER
    4 dolu yemek kaşığı tarhana · 8 bardak et suyu veya su · 100 gram kıyma · 1 büyük domates · 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

    HAZIRLANIŞI
    Tarhanayı 1 bardak su veya et suyuyla ıslatın. Kıymayı yağla birlikte 4 - 5 dakika kavurun. Doğranmış domatesleri karıştırıp 3 - 4 dakika daha pişirin. Kalan et suyunu ve ıslatılmış tarhanayı kıymaya katın. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.

    NOT
    Kıyma kullanılmadığı zaman, domatesi süzgeçten geçirin ya da küçük parçalara doğrayıp yağla biraz pişirin.

    Afiyet Olsun...



  11. dolmalar
    ETLİ DOLMA





    MALZEMELER
    500 gram kıyma · 1 kg dolmalık biber · 5 adet domates · 1,5 kahve fincanı pirinç · 1 çorba kaşığı margarin · 2 baş soğan · 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı yarım demet maydanoz
    HAZIRLANIŞI
    Biberlerin üst taraflarını kesin. Domateslerin içlerini kaşıkla boşaltıp, çıkardığınız etli kısımları kıymaya karıştırın. Çentilmiş iki baş soğanı, yıkanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, biberi de kıymaya ekleyin. Yarım fincan su ve bir çorba kaşığı ayçiçeği yağı ilavesiyle kıymayı yoğurun. Su ve ayçiçeği yağı dolmanın daha yumuşak ve gevşek olmasını sağlayacaktır. Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarım bardak suyu katarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Afiyet Olsun...


    LAHANA SARMASI





    MALZEMELER
    2 bardak haşlanmış amerikan pirinci · 7 - 8 adet haşlanmış lahana yaprağı · 250 gr kıyma · 1 büyük baş soğan · 1 adet küp doğranmış domates · ½ demet dereotu
    1 adet limon · 2 çorba kaşığı zeytinyağı · 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt · 1 seker kaşığı yenibahar ve karabiber · tuz

    HAZIRLANIŞI
    Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yapraklarının içine yerleştirip dolma seklinde sarın. Fırın kabına dolmaları dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olsun...

    PIRASA DOLMASI





    MALZEMELER
    2 bardak haşlanmış amerikan pirinci · yarım kilo pırasa · 1 adet havuç · 2 su bardağı yoğurt · yarim demet dereotu · 1 adet patlıcan · 1 domates · 2 şeker kaşığı kuru nane
    2 yemek kaşığı zeytinyağı · tuz · kimyon
    HAZIRLANIŞI
    Pirincin pişmesi için 2,5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane, tuz ve kimyonu ekleyip 20 dakika kadar kavurun. Pirinçler pişince hazırlanmış olan bu içten pırasaların içine doldurun, fırına koymadan önce üzerlerine yoğurt dökün sonra fırın kabına dizin. 150 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp domates, havuç ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olsun...



  12. ÇERKEZ TAVUĞU


    MALZEMELER
    2 Adet Tavuk Göğsü • 2 Çorba Kaşığı Ceviz • 3 Çorba Kaşığı Mayonez • 5 Çorba Kaşığı Yoğurt • 2 Diş Sarmısak • 1 Tutam Dereotu • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI
    Tavuk göğüslerini haşlayın. Küçük parçalar halinde didikleyin. Ceviz içlerini iri iri doğradıktan sonra tavukların üzerine yerleştirerek üzerlerine mayonezi sürün. Sarmısakları iyice döverek, yoğurtla karıştırın. İnce kıyılmış dereotunu ve sarmısaklı yoğurdu tavuk göğüslerinin üzerine boşaltın. Hepsini iyice harmanlayın. Son olarak kalan dereotu ve cevizler ile üzerini süsleyin ve sıvı yağı gezdirin.

    Afiyet olsun...



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri