Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Pasta çeşitleri ve tarifleri MİNİ ALMAN PASTASI Pasta Kreması için 3 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 2 yumurtanın sarısı 1 su bardağı toz
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Pasta çeşitleri ve tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Pasta çeşitleri ve tarifleri


    MİNİ ALMAN PASTASI





    Pasta Kreması için

    3 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı un
    2 yumurtanın sarısı
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilyaPasta için Malzemeler
    5 su bardağı un
    1 paket kuru maya
    2 yumurta
    1 tutam tuz
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı su

    Üzeri için

    Pudra şeker
    İnce çekilmiş antep fıstığı
    ALMAN PASTA TARİFİ
    Keki için, unu bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın. içine maya, yumurta, yoğurt, su, süt ve yumuşatılmış tereyağı ilave edin. Unun etrafına tuz ve şekeri serpiştirin. Karışımı ortadan başlayarak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlaklar hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurların üzerine elinizle hafifçe bastırarak tepsiye yerleştirip mayalanması için bekleyin 175 dereceye ayarlı fırında pişirin. Krema için, 2 yumurta sarısı, süt, un, şeker ve vanilyayı bil tencereye aktarın. Göz göz oluncaya kadaı karıştırarak pişirin. Kekler pişip ılındıktan soma biraz üstten olmak üzere enlemesine ikiye kesin. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Keklerin ortasına kremayı paylaştırın Pastaları üzerlerine pudra şeker serpip ince çekilmiş antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kestaneli Pasta, pasta tarifleri, denenmiş lezetler, lezzetli pasta tarifleri
  3. Çikolata soslu tavuk göğsü, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, le
  4. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  5. Balkabaklı Pasta tarifi, Balkabağı Pastası, Denenmiş Pasta Tarifleri, Pasta Tarifleri
  6. Ağlayan pasta, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatlıl
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    AŞK PASTASI



    Pasta İçin Malzemeler

    Pandispanya için
    1 paket Pandispanya Un
    3 yumurta
    9-10 yemek kaşığı su
    1 su bardağı öğütülmüş ceviz
    Dolgu için
    1 poşet Krem Şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    1 adet muzKrema için
    1 paket Vanilinli Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt
    Sos için 1 poşet Meyveli Sos, 2 çay bardağı su

    AŞK PASTASI TARİFİ
    Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Cevizleri ilave edip 1 dakika daha çırpın. Yağlı kağıt serilmiş 25×25 cm ölçülerindeki kare tepsiye ve küçük kalp kalıba paylaştırıp pişirin.
    Önceden ısıtılmış fırında 160C de 30-40 dakika pişirin
    Soğutup her ikisini de enlemesine ikiye kesin.
    Dolgu: Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın. Bu şantiden süslemek için 1 su bardağı ayırıp kalanının içine çatalla ezdiğiniz muzu ilave edin ve iyice karıştırın. Kare pastanın üzerine muzlu dolgunun 2/3'ünü sürün ve ikinci kare pastayı kapatın.
    Krema: Pasta kremasını 1,5 su bardağı sütle çırpın. Bir miktarıyla kare pastanın üzerini kaplayın. Kalp şeklindeki pastaya kalan muzlu krem şantiyi sürüp üzerine ikinci pastayı kapatın. Kare pastanın üzerine yerleştirip kalan pasta kremasıyla kaplayın.
    Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın. Ayırdığınız krem şantinin içine 2 yemek kaşığı koyup iyice çırpın ve pastayı süsleyin. Kalan sosu kalbin üzerine yayın




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. ÇİKOLATA SOSLU PASTA




    Pasta İçin Malzemeler

    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
    Yarım su bardağı tozşeker
    125 gram margarin
    1 adet yumurta
    1 paket bebe bisküvisi
    Pasta Sosu için
    2 çorba kaşığı kakao
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 su bardağı su
    ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ
    Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmış bebe bisküvilerini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirin. Pasta Kalıbından çıkardığınız pasta üzerine sostan gezdirerek servis yapın.



  11. LİMONLU İRMİK PASTASI




    Malzemeler

    5 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı irmik
    Yarım limonun suyu
    Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
    1 çorba kaşığı margarin

    Üzerine

    Limon dilimleri

    İRMİK PASTASI TARİFİ

    Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun. Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın. İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Margarini ilave edin.İyice karıştırıp ocaktan alın. 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın. İrmikli karışımı kalıba boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın. Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.



  12. PRENSES TACI




    Malzemeler

    200 gram (13 çorba kaşığı) margarin
    1 su bardağı un
    4 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    20 adet muzlu bebe bisküvisi
    1 paket vanilya
    Üzerine
    Üç buçuk su bardağı süt
    1 paket kakaolu puding
    PRENSES TACI TARİFİ
    Margarini eritin ve unu ekleyin. Bir-iki kez çevirip süt ve tozşekeri ilave edin. Bu karışımı, muhallebi kıvamı alana dek, karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alın ve vanilyayı katıp, mikserden geçirin. İrice dövülmüş bebe bisküvisini ilave edin. Islatılmış ve ortası delikli yuvarlak bir kek kalıbına muhallebiyi dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabagına alın. Tekrar buzdolabına koyun. Bu arada kakaolu pudingi sütle pişirin. Ilınınca, dolaptan aldığınız tatlının üzerine gezdirip, dilimleyerek servis yapın.



  13. ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA



    Pasta İçin Malzemeler

    2 poşet krem şanti
    2 çay bardağı soğuk süt
    1 çorba kaşığı kakao
    2 adet yumurta
    24 adet pötibör bisküvi
    2 çorba kaşığı dövülmüs ceviz
    Yarım su bardağı tozşeker
    Yarım su bardağı badem
    (sıcak suda bekletilip, kabuklari soyulmuş)Pasta Sosu için
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı tozşeker

    ÇİKOLATALI SOĞUK PASTA TARİFİ
    Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin. İyice yoğurun. Yuvarlak bir cam kaba, streç film serin. Üzerine bisküvili karışımı yayın. Buzlukta dondurun. Pasta iyice donunca, ters çevirin. Üzerine bademleri batırın. Tekrar buzluğa alın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için kakao, mısır nişastası ve tozşekeri süte ilave edin. Ocakta, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Daha sonra pasta sosunu ocaktan alın. İyice ılınınca, buzluktan aldığınız pasta üzerini sosla iyice kaplayın ve dilimleyip pasta tabaklarına servis yapın.



  14. GÖÇMEN PASTA



    Pasta İçin Malzemeler

    1 kahve fincanı tozşeker
    2 adet yumurta
    1 kahve fincanı süt
    1 kahve fincanı eritilmiş margarin
    1 çorba kaşığı toz amonyak
    Üç buçuk su bardağı un
    Krema için Malzemeler
    1 kg süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    1 adet yumurta
    1 çorba kaşığı un
    Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
    3 çorba kaşığı kakaoSüslemek için
    Portakal kabuğu

    GÖÇMEN PASTA TARİFİ

    Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanın yarısını ayırın. Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayı sürün. Pasta süslemek için doğranmış portakal kabuğu kullanabilirsiniz.
    Asçının notu Toz amonyağı aktarlarda bulabilirsiniz.



  15. FRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA






    Pasta İçin Malzemeler

    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    2 adet yumurta
    Bir buçuk çay bardağı tozşeker
    1 çay bardağı süt
    1 paket kakao
    3 paket pötibör bisküvi
    1 çay bardağı su
    1 su bardağı frambuaz
    Vanilya çubuklarıFRAMBUAZLI ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
    Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin, irice kırdığınız bisküvileri üstüne ekleyip karıştırın. Diğer taraftan frambuazları çatalla ezip yarısını karışıma ekleyin. Kalanını 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. İstediğiniz büyüklükte çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı üstüne dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek Pasta servis tabağına çıkartın. Vanilya çubukları ve frambuaz sosu ile pastanızı süsleyip servis yapın.



  16. ÇİKOLATALI ŞATO PASTA



    Malzemeler

    200 gram vişne
    200 gram bitter çikolata
    Keki için
    3 adet yumurta
    1 adet muz
    170 gram bitter çikolata
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    Kreması için 2 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı mısır nişastası veya un, 1 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilya

    ŞATO PASTA TARiFİ

    Keki için, yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateste 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın. Içine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Malzemeyi yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyip önceden ısıtılmış 170C fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için, atese dayanıklı bir kabın içinde yağ hariç tüm malzemeyi iyice çırpın ve ocağa alıp, koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip içine tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yağlı kağıdı pastanın çapında uzun bir şekilde kesin. Eritilmiş çikolatayı üzerine döküp bir bıçak yardımıyla kalın bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki ikiye veya üçe bölüp aralarına hazırladığınız kremayı sürün ve kat kat dizin. En üste vişneleri koyun ve kalan kremayı sıkma torbasıyla sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı çikolatadan sıyırın. Buzdolabına koyup 20 dakika dondurun ve servis yapın.



  17. MEYVELİ PİRAMİT PASTA



    Malzemeler

    250 gram pötibör bisküvi
    1 su bardağı tozşeker
    125 gram eritilmiş margarin
    1 adet yumurta
    2 çorba kaşığı kakao
    1 çorba kaşığı süt
    Yarım çay bardağı fındık
    1 çay bardağı damla çikolata
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çorba kaşığı kuru üzüm
    2 adet kuru incir1 çorba kaşığı dut kurusu, 2-3 adet kuru kayısı
    Üzerine 1 su bardağı çikolata sosu, Rendelenmiş hindistancevizi tozu
    2 paket vanilya

    PİRAMİT PASTA TARiFİ

    Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Margarin, süt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın. Karışımın içine bisküvileri kırın. Küçük doğranmış incir ile kayısıları dut ve kuruüzümle birlikte karışıma ekleyin. Fındık, rendelenmiş portakal kabuğu ve damla çikolatayı ekleyip iyice harmanlayın. Düz bir zemine yağlı kağıt veya alüminyum folyo yayın. Karışımı üzerine boşaltın. Kağıdı iki tarafından içe dogru toplayıp piramit şekli verin. Derin dondurucuda veya buzlukta 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine çikolata sos ve hindistancevizi gezdirip servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri