Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Dana Rosto Mutfak: Türk Süre: MALZEMELER 2.5 kg dana rosto 1 su bardagi et suyu 2 sogan , kiyilmis 1 kereviz , kiyilmis 1 defne

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Türk Mutfağı Yemek Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Dana Rosto

    Mutfak: Türk
    Süre:
    MALZEMELER
    2.5 kg dana rosto
    1 su bardagi et suyu
    2 sogan, kiyilmis
    1 kereviz,kiyilmis
    1 defne yapragi
    1 dis sarmisak, kiyilmis
    1 su bardagi bira
    10 kisilik
    YAPILIŞ TARİFİ
    Bütün malzemeleri beraberce yogurup, karistirin. Bu karisimi dana
    rostonun üzerine döküp yaklasik sekiz saat kadar buzdolabinda saklayin.
    Daha sonra eti bir kabin içine koyup 4 saat kadar pisirip servis yapin.

    Dana Pirzola

    Mutfak: Türk
    Süre: 20 dk
    MALZEMELER
    6 adet dana pirzola
    3/4 su pardagi pirinç
    250 gr domates suyu
    6 yesil biber, ince kiyilmis
    yarim su bardagi bira
    1 su bardagi sicak su
    yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
    tuz, karabiber, kekik
    YAPILIŞ TARİFİ
    Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye
    yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir
    sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra
    tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin .
    Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis
    kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar
    daha pisirin.

    Dana Pikatasi Savora

    Mutfak: Fransiz
    Süre: 20 dk
    MALZEMELER
    4 kisilik
    16 parça dana eti
    bir tutam karabiber
    tuz
    2 kahve fincani rafine yagi
    2 kahve fincani beyaz sarap
    1 çay kasigi toz hardal
    2 tatli kasigi tereyagi
    4 çorba kasigi un
    YAPILIŞ TARİFİ
    Etleri biçak sirti kalinliginda dövüp, tuzlayin ve biberleyin. Sonra hafif una
    bulayin. Bir tavaya rafine yagini koyup kizdirin etleri ilave edin. Birer ikiser
    dakika alt üst kizartip bir servis tabagina çikartin. Tavadaki yagi döküp
    beyaz sarabi ilave edin. Bir dakika kaynatip atesten alin, hardali ve
    tereyagini karistirarak ilave edip etlerin üzerine döküp servis edin. Yaninda
    garnitür olarak tereyagli eriste verin.

    Dana Haslama

    Mutfak: Türk
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    1 kilo kemikli dana
    1 bas sogan
    2 adet havuç
    1 bas kereviz
    5-6 adet patates
    1 dis sarmisak
    2-3 adet tane karabiber
    Yarim demet maydanoz
    1 çorba kasigi margarin
    YAPILIŞ TARİFİ
    Gögüs tarafindan alacaginiz kemikli parça dana etini dibi kalin bir
    tencerede önce yagsiz olarak, suyunu salip çekinceye kadar çevirin. Hatta
    biraz da kizarmasini saglayin. Az su ile 50 dakika pisirin. Patateslerin
    küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçlari da parmak
    uzunlugunda hazirlayin, margarini dörde bölünmüs soganla birlikte ete
    katin. Oda sicakliginda 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
    Kisik ateste sebze yumusayincaya kadar yaklasik 40 dakika daha pisirin.

    Dana eskalopu milanez

    Mutfak: Fransiz
    Süre: 30dk
    MALZEMELER
    8 adet dana biftegi
    2 kahve fincani rafine yagi
    1 çorba kasigi tereyagi
    4 çorba kasigi un
    3 adet yumurta
    1 su bardagi galeta tozu
    tuz
    bir tutam karabiber
    YAPILIŞ TARİFİ
    Biftekleri biçak sirti kalinliginda ince dövüp tuzlayip biberleyin. Yumurtalari
    küçük bir kaba kirip hafif çirpin. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve
    sonra galeta ununa bulayin. Bir tavada rafine yagini koyun ve kizidirin.
    Hazirladiginiz etleri tavaya dizin. Ikiser üçer dakika alt üst altin sarisi
    kizartin. Bir servis tabagina dizin. Tavadaki yagi döküp tereyagini tavaya
    koyun. Orta ateste hafif kizartip bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Bolunun Yöresel Yemekleri, Bolu'nun Yöresel Yemekleri , Bolunun Yemekleri,Bolu mutfağı, Bo
  3. Uşağın yöresel yemekleri, Uşak yöresel yemek tarifleri, Uşak mutfağı
  4. Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün Sevdiği Tatlı, Tatlı ve Pasta Tarifleri, Selanik Mutfağı Tari
  5. Domates Göbeğinde Pirinç Salatası, Salata Tarifleri, Denenmiş Yemek Tarifleri
  6. Osmanlı Mutfağı Tatlılar Tarifleri
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri