Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yemek Kalitesini hakkında Genel Bilgiler Yemek Kalitesinde Genel Bilgiler Yemeğin kalitesini , yemeğin içine konan besinlerin kalitesi , besin değeri , lezzeti , görünüşü ve

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yemek Kalitesini hakkında Genel Bilgiler

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yemek Kalitesini hakkında Genel Bilgiler
    Yemek Kalitesinde Genel Bilgiler


    Yemeğin kalitesini, yemeğin içine konan besinlerin kalitesi, besin değeri, lezzeti, görünüşü ve temizliği belirler. Bir yemek ne kadar usta bir el tarafından hazırlanırsa hazırlansın, içine konan yiyecek maddeleri kaliteli değilse yemek istenen kalitede olamaz. Bir yiyeceğin kalitesi genel olarak ölçüsü, şekli, sağlamlığı, tazeliği, doğal rengi, özel kıvamı, iç yapısı, kokusu, lezzeti ile tanımlanır. Yiyecek satın alırken bu özelliklere dikkat etmek gerekir. Ayrıca yiyeceğin bozulmaması için uygun koşullarda saklanması gerekmektedir.





    Yemek kalitesini etkileyen en önemli etmenlerden biri de yemeğin temizliğidir. Besin değeri yüksek ve lezzetli bir yemek, içinde yabancı bir madde çıkarsa yenmez, kişiyi huzursuz kılar ve ekonomik kayba neden olur. Yemek hazırlama yerinin temizliği, hazırlama ve pişirmede kullanılan kapların temizliği bu açıdan çok önemlidir. Ancak yemeğin temizliği yalnız görünen maddelerle değil, mikrobiyolojik ve toksikolojik yönden de temiz olması ile ölçülür. Yemekler 10-60 C dereceler arasında bekletilirse içlerinde zararlı bakteriler ürer ve yemek bozulur. Bu nedenle yemekler hemen tüketilmeyecekse 10 derecenin altında (buzdolabı derecesi 4-7 C dereceler arasıdır) saklanır. Sıcak bekletilirse 60 derecenin üzerinde tutulmalı ve fazla bekletilmemelidir. Sıcak yemeklerin servisi için uygun sıcaklık 60-65 C derecedir. Çorbalar için bu sıcaklık 70 derecedir.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İranın Genel Özellikleri, İran hakkında genel bilgiler
  3. Muş hakkında bilgi, Muş ili genel bilgiler
  4. Badminton Hakkında Genel Bilgiler
  5. Elektrik Hakkında Genel Bilgiler
  6. Ramazan ayı hakkında genel bilgiler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri