Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yiyecekleri Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar Yiyecekleri Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar Kuru besinler satın alındıktan sonra , taş , toprak , yabancı maddeler , kırık ve
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yiyecekleri Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yiyecekleri Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar

    Yiyecekleri Saklarken Dikkat Edilecek Hususlar


    Kuru besinler satın alındıktan sonra, taş, toprak, yabancı maddeler, kırık ve bozuk taneleri ayıklandıktan sonra bez torba içinde kuru yerde saklanır. İri tuz eleme, nemi çekeceğinden küflenme ve böceklenmeyi önler. Nemli yörelerde bu besinler naylon torbaya konulup çok sıkı kapatılırsa çevrenin nemi besin içine girmez. Ancak arada bir havalandırıp tekrar torbaya koymak gerekir.

    Yağlar, serin ve karanlık yerde kapalı olarak tutulur.

    Et, kasaptan alındıktan sonra buzdolabında 1 gün tutulur. Yenecek miktarlara ayrılıp yağlı kağıtlara, plastik veya alüminyum folyoya sarılarak buzlukta 2-3 ay saklanabilir. Etler bir miktar tuzla kavrularak buzdolabında birkaç gün saklanabilirler.

    Yumurta yıkanmadan, kuru olarak buzdolabında 2-3 hafta tazeliğini yitirmeden saklanabilir. Yumurta kullanılacağı zaman yıkanır.

    Balık, temizlendikten sonra kağıda sarılıp birkaç gün buzlukta saklanabilir. Buzluğa konmadan içine limon sıkılırsa daha sonra çözdürülüp pişirildiğinde koku daha az olur.

    Pastörize süt yazın bir gün, kışın 2-3 gün buzdolabında saklanabilir.

    Yoğurt, buzdolabında kapalı olarak 1-2 hafta ekşimeden bekletilebilir. İçine kaşık sokulduğunda sulanmaması için yüzeyi düzeltilmelidir.

    Sebze ve meyveler, delikli naylon torba içinde buzdolabında 1-4 hafta saklanabilir. Torbaya konmadan yıkanmak istenirse çok iyi kurutulmalıdır. İnce tülbente veya kağıt havluya sararak torbaya konduğunda daha da iyi dayanır. Elma, ayva, armut, portakal, limon, patates ve soğan uzun süre dayanabilen meyve ve sebzelerdir. Bunlar evlerin fazla sıcak olmayan bölümlerinde ve balkonda tutulabilir. Açık balkonlarda saklanırken, sıcaklık derecesine dikkat edilir. Sıcaklık sıfırın altına düşerse meyve ve sebzeler donabilir. Bu nedenle balkonda saklanan dayanıklı sebzeler nemden korunmalı, soğuktan korumak için üzerleri kapatılmalıdır. Patates, aydınlık yerde yeşillenir. Hava alan fakat ışık geçirmeyen kutularda saklanmalıdır.

    Ekmek 1-2 gün naylon torba içinde veya ekmek kutularında saklanır. Ekmek iki günden daha uzun süre bekleyecekse buzlukta donmuş olarak bekletilebilir. Buzlukta saklanan ekmek firında birkaç dakika bekletilirse tazelenir. Oda sıcaklığında da çözdürülebilir.

    Vakumla paketlenmiş sosis, sucuk, salam ve benzeri besinler açıldıktan sonra buzdolabında birkaç gün tutulabilir. Fazla beklerlerse küflenirler.

    Kurutulmuş sebze ve meyveler bez torbalarda kuru yerde saklanır. Çevre çok nemli ise iyice kuruduktan sonra naylon torbaya konup sıkıca kapatılır. Böylece çevrenin neminin kuru sebzeye geçmesi önlenir.

    Salça konservesi açıldıktan sonra cam bir kavanoza konmalı ve üzeri sıvı yağla örtülüp hava teması kesilmelidir. Salça bu şekilde buzdolabında uzun süre saklanabilir.

    Beyaz peynir tuzlu su içinde buzdolabında 2-3 hafta saklanabilir.

    Başka amaçlar için yapılmış plastik kaplarda yiyecek saklanmaz. Bazı aileler boşalan deterjan kovalarında pekmez, süt, yoğurt gibi yiyecekleri saklamaktadırlar. Bu tür plastiklerden besinlere zehirli maddeler geçer. Bu tür besinler için en uygunu cam kaplardır.

    Yiyeceklerin saklanmasında cam, porselen, çelik ve dökülmemiş emaye kaplar kullanılmalıdır. Alüminyum, bakır ve sırlı toprak kaplarda yiyecek saklanmaz.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Konuşmada Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir
  3. Hikaye Yazarken Dikkat Edilecek Hususlar
  4. Saç Örerken Dikkat Edilecek Hususlar
  5. Cv Hazırlamada Dikkat Edilecek Hususlar
  6. Yiyecekleri Pişirirken Dikkat Edilecek Hususlar
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri