Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Mutfakta Püf Noktaları Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp , onları da koyabilirsiniz. Balın

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Mutfakta Püf Noktaları

    Sponsorlu Bağlantılar




    Mutfakta Püf Noktaları

    • Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da koyabilirsiniz.
    • Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir.
    • Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın.
    • Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz.
    • Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Etleri sürekli çevirmeyin ki kurumasın.
    • Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın. Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir suyun üzerinde ise bayattır.
    • Balığı dondurucuya kaldırmadan önce limon sıkın. Çözüldüğünde oluşan kokunun etkisi çok azalmış olur.
    • Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur.
    • Fırınınıza sinmiş kötü kokular için; fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su dolu bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın, sonra soğutun.
    • Maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamaktır.
    • Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşır ve sulanır.
    • Kaşar peynirinin küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kavurma Yapmanın Püf Noktaları, Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın püf no
  3. windows XP'nin püf noktaları nelerdir, XP püf noktaları hakkında bilgi
  4. Sıcak havada oruç tutmanın püf noktaları, Pratik Bilgiler, sıcak havalarda oruç tutarken s
  5. Pratik mutfak bilgileri, Pratik yemek bilgileri, Mutfakta ölçek bilgileri, Mutfakta kolayl
  6. Mutfakta Lezzet ve Kolaylık
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri