Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Mutfak Sözlüğü , Yabancı Mutfak terimlerinin anlamları , yabancı mutfak yemeklerinin manaları , yabancı yemek isim leri ve türkçe karşılığı , mutfakta kullanılan yabancı terimlerin
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Mutfak Sözlüğü, Yabancı Mutfak terimlerinin anlamları, yabancı mutfak yemeklerinin manaları, yabancı yemek isimleri ve türkçe karşılığı,

    Sponsorlu Bağlantılar




    Mutfak Sözlüğü, Yabancı Mutfak terimlerinin anlamları, yabancı mutfak yemeklerinin manaları, yabancı yemek isimleri ve türkçe karşılığı, mutfakta kullanılan yabancı terimlerin anlamları

    Graten
    Dünya mutfak litaratüründe iki anlamı vardır. Birincisi pişirilmiş olan yemeğin üzerine parmezan, kaşar, dil peyniri gibi peynir çeşitlerinden birini rendeleyerek üzeri kızarana kadar pişirmek, ikincisi ise yemeğin üzerine beşamel sos dökerek yemek pişene ve sosun üzeri kızarana kadar fırında bekletmektir.

    Buke Garni
    Sebze, et, tavuk ve deniz mahsulleri yemeklerin suyuna pişirime esnasında konan baharat çeşitleri ( kekik, defne, biberiye…)

    Brioş
    Yumurtalı, yağlı ve mayalı hamur kızartması.

    Ben Mari
    İki katlı ,altındaki kapta yarıya kadar su bulunan tencere. Direkt olarak ateşte pişmemesi gereken yiyecekleri pişirmeye yarar.

    Demlemek
    Pişen yiyecekleri ocaktan aldıktan sonra ,üzerine kapak kapatarak kendi buharında dinlenmeye bırakmak anlamına gelir.

    Boza Kıvamı
    Karıştırılarak kaynatılan sosların boza gibi akıcı ve yoğun olması anlamına gelir.

    Fileto
    Tavuk, balık, dana ve kuzu etlerinin kemiklerinin çıkartılarak dilimlere ayrılması anlamına gelir.

    Garnitür
    Et, tavuk ve balık gibi ana yemeği tamamlamak için yemeğin yanına konan sebze, makarna,patates vs’ye denir.

    Füme Et
    Dumanda kurutulmuş ete verilen isimdir. Yine aynı şekilde balık ve peynir de yapılır.

    Gevrek Hamur
    Kurabiye, poaça gibi yiyeceklerin ağızda dağılabilecek kıvamda pişirilmesi anlamına gelir.

    Homojen
    Maddelerin birbirleriyle iyice karıştığı, her tarafın da aynı özelliği taşımasıdır.

    Kalem
    Halk arasında lahanaya verilen isimdir.

    Helmelendirmek
    Sebze ve kurubaklagillerin sularını çekinceye kadar pişirilerek , su ile tanelerin birbirine iyice geçmesi demektir.

    Meyane
    Un ve su ile elde edilen karışıma verilen isimdir. Süt ile yapıldığında ise beşamel adını alır.

    Kornişon
    Küçük hıyar turşusuna verilen isimdir.

    Pane
    Yiyecekleri önce una ve yumurtaya sonra istenirse galeta ununa bulayıp kızartmaya denir.

    Silme
    Yiyecekle dolu bir kabın üzerinin bıçakla düzeltilmesidir.

    Tepeleme
    Bir kabın yiyecekle ağzına kadar dolu olmasına denir.

    Sote
    Küçük parçalar halinde doğranmış et ve sebzelerin kızgın yağda karıştırılarak kısa sürede pişirilmesidir.

    Su Hamuru
    Yağ, su ve un karışımına yumurta ilave ettikten sonra fırında pişirilmesiyle içi kabaran hamurdur.

    Bir Tutam
    (Baharat ve tuz için)
    Baş ve işaret parmağınızla tutabileceğiniz kadar.

    Bir Yudum
    Sirke, şarap veya konyak şişesini bir kere eğdikten sonra dökülen miktardır.

    Hafif Isı
    Isının 100 - 140 derece civarında olması gerekir. Fırına kağıt koyduğunuzda, kağıdın 5 dakakikada sarımtırak renk almasıyla anlaşılır.

    Orta Isı
    150 - 180 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada koyu sarı renk alır.

    Sıcak
    190 -220 derece civarın olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kararır.

    Kızgın
    230 -240 derece civarında olması gerekir. Fırına konan kağıt 5 dakikada kavrulur.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Yabancı kedi isimleri ve anlamları
  3. 2018 Mutfak Dantel Örnekleri, Mutfak Dantel Modelleri, Mutfaklara Özel Danteller, Mutfak D
  4. mutfak ölçüleri, Mutfak ölcülerini bardak kaşık ile anlatım, mutfak ölcü bilgileri
  5. Mutfak Tasarımları, özel tasarım mutfak modelleri, degişik mutfaklar, mutfaklardan dekoras
  6. Mutfak dizaynları, Son model mutfak dizaynları, Harika mutfak dizaynları, Kırmızı mutfak d
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri