Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Gıdalarla İlgili Pratik Bilgiler Et , et ürünleri , süt ve süt ürünleri BUZDOLABINDA ve 0-4 C derecede muhafaza edilmelidir.Orijinal ambalajındaki et ve et ürünün

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Gıdalarla İlgili Pratik Bilgiler

    Sponsorlu Bağlantılar




    Gıdalarla İlgili Pratik Bilgiler

    Et, et ürünleri ,süt ve süt ürünleri BUZDOLABINDA ve 0-4 C derecede muhafaza edilmelidir.Orijinal ambalajındaki et ve et ürünün buzdolabındaki muhafaza süresi ambalajından çıkarılmış olan ürüne göre daha fazladır. Orijinal ambalajlı UHT sütün buzdolabındaki ömrü aylar sürebildiği halde kutusu açılmış UHT sütün buzdolabında saklanma süresi en fazla 2 gündür.
    Pişmiş gıdalar ya hemen tüketilmeli yada daha sonra tüketilecekse buzdolabında 10 C derecenin altinda üstleri örtülü olarak saklanmalıdır.
    Pişirme esnasında gıdanın dış yüzeyinin olduğu kadar, içinin de pişmiş olmasına dikkat edilmelidir.
    Yıkanarak yenmesi gereken sebze ve meyve gibi gıdaları bol su ile birkaç kez yıkadıktan sonra yemeliyiz.Sebze ve meyvelerde bulunabilecek zirai ilaç kalıntılarını yada mikroorganizmaları ancak bu şekilde uzaklaştırmak mümkündür.Eğer kimyasal kalıntıların yıkamayla çıkmayacak kadar yoğun olduğu hissedilirse kabukların soyularak yenmesi tavsiye edilir.Fakat gıdaların temizliği sırasında kesinlikle deterjan gibi temizlik maddeleri kullanmayınız.Yıkama sırasında sebze ve meyveleri doğramak vitamin kaybına neden olacağından istenmez.
    Saklama koşullarının uygun olmamasından dolayı küflenmiş olan gıda maddelerinin küflü kısmını kestikten sonra değerlendirme yoluna kesinlikle gitmeyiniz. Küf miselleri tüm gıdayı (örneğin salça, yoğurt) sarmış olabilir.
    Sebzeler kesildikten sonra, meyveler kesildikten veya suyu çıkarıldıktan hemen sonra tüketilmelidirler.Bekletme ,vitamin kayıplarına yol açar.Ayrıca sıkılan meyve suyunun bir günden fazla ve uygun olmayan koşullarda bekletilmesi ,içindeki mikroorganizma faaliyetlerinin artışına ve bozulmaya neden olacaktır.
    Dondurulmuş ürünleri kullanmak için çözündürdükten sonra bir daha dondurma işlemi gerçekleştirmeyiniz. Ya tümünü birden tüketiniz veya tüketeceğiniz miktarda ürün çözündürünüz.
    Kuru yiyeceklerin saklanacakları yer serin, nemsiz , karanlık ve mümkünse havalandırılabilen bir yer olmalıdır.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Temizlik için pratik bilgiler, Eşyalarınızın temizliği için pratik bilgiler, Pratik ev bil
  3. Su Tasarrufu İle İlgili Pratik Bilgiler (Genel)
  4. Resimli Bilgiler, Bunları Biliyor Musunuz, Pratik Bilgiler, Bilgi Ara, Puf Noktası Bul, Bi
  5. Mutfak İle İlgili Pratik Bilgiler
  6. Kur'an-ı Kerim İle İlgili Pratik Bilgiler
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri