Hoşgeldiniz.

Zeytin kurmanın püf noktaları zeytin salamurası nasıl yapılır kışlık salamura zeytin Malzemeler: 5 kilo yeşil zeytin 1 su bardağı kaya tuzu 3 adet limon su.
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 5      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Zeytin kurmanın püf noktaları zeytin salamurası nasıl yapılır kışlık salamura zeytin

    Sponsorlu Bağlantılar




    Zeytin kurmanın püf noktaları zeytin salamurası nasıl yapılır kışlık salamura zeytin

    Malzemeler:

    5 kilo yeşil zeytin
    1 su bardağı kaya tuzu
    3 adet limon
    su.

    Hazırlanışı:
    Zeytinleri ilk önce soğuk suyla yıkayalım. Yıkadığımız zeytinleri bir bışak yardımıyla çizelim ya da tokmak yardımıyla kıralım.

    Kırdığımız zeytinlerimizi salamura yapacağımız bidona ara ara dilimlenmiş limon da koyarak dolduralım. Üzerine tuzu döküp üzrinden iki parmak eksik kalacak şekilde su dolduralım. Bidonun ağzını kapatıp hafif sallayalım.

    Zeytinimiz hazır. Güneş görmeyecek serin bir yerde muhafaza edelim. Yaklaşık 20 gün sonra suyunu döküp daha az tuzlu su yapıp tekrar saklayalım. 10 gün sonra yine aynı işlemi yapalım. Ve her defasında tuzu azaltalım.

    Zeytinimiz tatlılaşınca yenilebilir. Afiyet olsun.

    Not:
    Zeytinimizin suyunu ne kadar sık değiştirirsek o kadar çabuk tatlılaşır. Zeytini sabah kahvaltıya üzerine yağ, pulbiber ve limonla servis yapmanızı öneririm.



    Paylaş Facebook Twitter Google



  2. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.