Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sigaranın Düşmanı Elma Prof.Dr. Ahmet Güncan Dünyanın hemen bütün bölgelerinde yetişme imkanı bulan elma , bol miktarda vitamin , organik asit ve mineral madde içermektedir.

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sigaranın Düşmanı Elma

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sigaranın Düşmanı Elma

    Prof.Dr. Ahmet Güncan

    Dünyanın hemen bütün bölgelerinde yetişme imkanı bulan elma, bol miktarda vitamin, organik asit ve mineral madde içermektedir. Zengin besin maddelerine sahip olması sebebiyle besleyici, bu besin maddelerinin çoğunlukla şifalı etkileri sebebiyle de bazı hastalıkları tedavi edici özelliğe sahiptir.

    Elma sadece çiğ olarak değil, pişmiş ve kızarmış olarak da yenmektedir. Sabahleyin aç karnına 1-2 elma çiğ veya kızarmış olarak yemek sağlık yönünden yararlıdır. Elma hiçbir zaman soğuk ve/veya çabuk yenmemelidir, aksi takdirde mide ve karaciğer ağrılarına sebep olabilir. Bu sebeple soğukta depolanan elma yenmeden önce mutlaka sıcağa çıkarılıp ılıkken yenmelidir. Elmanın daima küçük parçalara ayrılarak yavaş yenmesine dikkat edilmelidir. Böylece hazmı kolaylaşır. Elma içerisinde bol miktarda alkali maddelerin bulunması sebebiyle normal olarak, yani hususi bir tedavi kürü uygulanmıyorsa günde iki elmadan fazla yenmemesi tavsiye edilir. Fazla yenmesi halinde vücutta meyve asidi birikmesi ortaya çıkar. Bu birikim bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur.

    Burada, ülkemizde elma yerken yapılan önemli bir yanlışlığa dikkatinizi çekmek istiyorum. Elma kesinlikle kabuğu soyulmadan yenmelidir. Allah (c.c), bitkilerin atmosferle temasta olan dış yüzeylerini hastalık yapıcı mikroplardan korumak için çeşitli kimyevi maddelerle doyurmuştur.Bu kısmın soyulup atılması, şifalı etkisini ve besin değerini ortadan kaldırmaktadır. Örneğin elma kabuğunda C vitamini miktarı, etli kısmına nazaran 6 kat daha fazladır. Bir başka ifadeyle kabuğu soyulmamış bir elmadan aldığınız C vitaminini ancak kabuğu soyulmuş 6 elmadan alabilmektesiniz. Bilgili bir tüketici asla bu hataya düşmemelidir. Elmanın kabuğunu soyma ihtiyacı daha çok üzerine bulaşan tarım ilacı kalıntısından ileri gelmektedir. Bu kalıntı, ılık su ile yıkanıp temiz bir bezle silinerek ortadan kaldırılabilmektedir.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Toplumun Düşmanı Cehalet, Cehaletin Düşmanı Öğretmendir Sözünün Anlamı Açıklaması Nedir
  3. Elma Nedir? Elma Ne Demek? Elma Neye Denir?
  4. Elma Sirkesinin Faydaları Yararları,elma sirkesinin yararları - elma sirkesi nelere iyi ge
  5. farklı elma şekerleri, elma şekerlerinin çeşitleri, güzel elma şekerleri, tatlı elma şeker
  6. Elma Sirkesi Nasıl Yapılır - evde elma sirkesi yapımı - elma sirkesi yapılışı - elma sirke
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri