Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kişisel temizlik ve hijyen kuralları - uygulamaları KİŞİSEL TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARI Mutfak elemanları operasyonda en fazla terleyen ve kirlenen kişidir. Mutfak personelinin daima temiz
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kişisel temizlik ve hijyen

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kişisel temizlik ve hijyen kuralları - uygulamaları

    KİŞİSEL TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARI


    Mutfak elemanları operasyonda en fazla terleyen ve kirlenen kişidir.
    Mutfak personelinin daima temiz olması gerekir.
    Bunu sağlamak için mutfak personelinin imkanlar ölçüsünde günde en az iki kere her vardiya değişikliğinde duş veya banyo yapması her çalışılan maddeden sonra ellerini sabunla yıkaması gerekir.
    Mutfağa girecek herhangi bir müşteri mutfak personelini tertemiz gördüğü taktirde o iş yerine güvenecektir.
    Mutfak personelinin her altı ayda bir porter muayenesine gitmesi kanunen mecburidir.
    Herhangi bir kişi bazı mikrop virus ve basilleri bu parazitlerin yaratması gereken hastalığa tutulmadan taşıyabilir.Taşıyıcı bu mikrop ve diğerlerini bulaşma şekillerine göre bir ikinci kişiye aşılayabilir ve dolayısıyla o hastalığa tutulmasına sebep olur.
    Gıda maddesi ile çalışan mutfak personelinin taşıyıcı olup olmadığı ise yapılan tahlillerle meydana çıkar.
    Bu amaçla mutfak personeli porter muayenesini daima kanuni süresi içinde yaptırmalıdır.
    Sağlık koşullarının sağlanmasındaki ilk adım kişisel hijyendir.
    Sağlıklı olsak bile, deri üzerinde, burun ve ağız içinde mikroplar taşımaktayız.

    Kişisel hijyen sağlamak için dikkat edilecek hususlar;

    1. Herhangi bir hastalık geçirirken yiyecek ile çalışmayın.
    2. Her gün yıkanmalı veya duş almalı ve deodorant kullanmalısınız.
    3. Sağlık, temiz üniformalar giyinin.
    4. Saçlarınızı düzenli ve temiz tutun. Saçınızı hiçbir zaman yemeklerin yakınında taramayın.
    5. Çalışmaya başlamadan önce ve gereken sıklıkla el ve kollarınızın açıkta kalan kısımlarını yıkayın.
    6. Öksürük ve hapşırıklarınızı kapatıp, sonrasında ellerinizi yıkayın.
    7. Tırnaklarınızı kısa ve temiz tutun.
    8. Bıyıklarınızı temiz ve tertipli tutun. Tıraş olmak daha iyidir. (Sakala izin verilmemektedir.)
    9. Ellerinizi, yüzünüz, gözleriniz, saçınız ve kollarınızdan uzak tutmaya çalışın.
    10. Çalışırken sigara içmek veya sakız çiğnemek yasaktır.
    11. Yaraların üstüne temiz yara bandı kullanın. (Mavi renk)
    12. Çalışma masaları üzerine oturmayın.
    13. Dişlerinizi günde en az iki kez veya işe başlamadan önce fırçalayın.
    14. Bayanlar kullandıkları mücevherleri mesai saatleri arasında çıkarmalıdırlar.

    Not:Kişisel hijyen ve bakım, misafirlerimize arka plandaki ortamın nasıl olduğu konusunda fikir verdiğinden, büyük önem taşımaktadır


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kişisel hijyen kuralları nelerdir
  3. Kişisel temizlik slayt
  4. Kişisel temizlik şiirleri
  5. Kişisel hijyen sağlamak için dikkat edilecek hususlar
  6. Hijyen ve Temizlik Slaytı - T.C. Sağlık Bakanlığı Hijyen ve Temizlik ile ilgili PowerPoint
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri