Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

2 yumurtanin sarisi 1 kati pismis yumurta 1 su bardagi zeytinyagi yarim limonun suyu 1 tatli kasigi hardal 5-6 dal maydonoz 1 kornison 2 sap

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Tatar Sosu

    Sponsorlu Bağlantılar




    2 yumurtanin sarisi
    1 kati pismis yumurta
    1 su bardagi zeytinyagi
    yarim limonun suyu
    1 tatli kasigi hardal
    5-6 dal maydonoz
    1 kornison
    2 sap yesil sogan
    yeteri kadar tuz

    Hazirlanisi
    2 yumurtanin sarisi,1 tutam tuz ve yarim limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile cirpilarak birbirine iyice yedirilir.
    Sonra kase,icinde kaynaar su bulunan hafif atesteki derince bir tepsinin icine oturtulur(su,kaseinin agzindan en az bir parmak asagida olmalidir).
    Yumurta sarilari koyulasincaya kadar,yani 2 dakika,cirpilmaya ara vermeden karisim pisirilir.
    Sonra kase sicak sudan alinir ve icinde soguk su bulunan bir kabin icine oturtulur.
    Daha sonra zeytinyagi yavas yavas ilave dilerek cirpilmakta olan karisima yedirilir.(yagin donmus veya cok soguk olmamasina dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur).
    Sonra bu mayoneze cok kücük parcalar halinde kesilmis yumurta,hardal,cok ince kiyilmis yesil sogan,maydanoz ve ince ince kesilmis kornison katilir.
    iyice karistirilir ve recetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Tatar Çorbası Tarifi
  3. Makarna Sosu
  4. Yoğurt sosu
  5. Biber sosu
  6. ELma sosu
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri