Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Besamel Sos Tarifi Malzemeler 2 ½ su bardağı kaynar süt 1 kahve fincanı un 1 çorba kaşığı margarin tuz(az) Hazırlanışı Yağı küçük bir tencerede eritin.

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    sos çeşitlerinin tarifi yapımı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Besamel Sos Tarifi

    Malzemeler
    2 ½ su bardağı kaynar süt
    1 kahve fincanı un
    1 çorba kaşığı margarin
    tuz(az)
    Hazırlanışı
    Yağı küçük bir tencerede eritin. Unu ekleyin ve ağır ateşte karıştırarak kavurun, üç dakika sonra ateşten alın. Beş dakika dinlendirin ve sonra çırparak kaynar sütü ekleyin. Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirip süzün.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Beze Yapımı Tarifi
  3. Et Paçasının Tarifi Yapımı
  4. Ev Yapımı Ketçap evde ketçap nasıl yapılır - ev yapımı ketçap tarifi
  5. Ev Yapımı Tereyağı Tarifi, Ev Yapımı Tereyağı, Evde Basit Yöntemlerle Tereyağ Yapımı
  6. İncir reçeli nasıl yapılır - reçel yapımı - incir reçeli tarifi - yabani incir reçeli yapı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Tarator Cevizli Sos Tarifi



    Malzemeler
    100 gram ceviz içi
    2 dilim ekmek içi
    4 diş sarımsak
    1/2 su bardağı sirke
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    Yeterince tuz
    Hazırlanışı
    Havanda dövdüğümüz cevizleri, kabuklarını çıkarıp, suda ıslattığımız ve suyunu iyice sıktığımız ekmekler ile karıştıralım ve tekrar havanda dövelim.
    Dövmeye devam ederken, 5-6 damla sirkeyi ve zeytinyağının tamamını akıtalım.
    Yeterince tuzu ve dövdüğümüz sarımsak ile karıştırdığımız kalan sirkeyi koyarak, iyice karıştıralım.



  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Krema Salcasi Sosu
    Malzemeler
    1 ölçü beşamel sos malzemesi,
    1 adet yumurta sarısı,
    2 kahve fincanı çiğ krema.
    Hazırlanışı
    1 ölçü beşamel sos hazırlayıp, içine yumurta sarısı ve çiğ krema ilave edip, iyice çırptıktan sonra, istediğimiz yemeklerde kullanalım.


  11. Kiymali Balta Sosu
    Malzemeler
    1 Soğan
    4 Diş Sarımsak
    200 gr Kıyma
    1 Havuç
    3 Domates
    2 Dal Taze Fesleğen
    1 Çay Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
    Tuz, KarabiberHazırlanışı
    Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
    Havucu temizleyip rendeleyin. Domatesin kabuklarını soyup klipler halinde doğrayın. Fesleğen yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın.
    Havuç ve domatesi kıymalı karışıma ekleyin. Fesleğen, tuz ve karabiber ilave edin. Ilınınca üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
    Dikkat. Bu sosu makarnanın veya pilavın yanında sunabilirsiniz. Pide ve ekmek üzerine sos olarak sürebilirsiniz.


  12. Acili Sos Tarifi
    Malzemeler
    300 gr soyulmuş domates
    5 adet fesleğen yaprağı
    2 adet acı kırmızı biber
    3 diş sarmısak
    Tuz
    Hazırlanışı
    Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin.
    Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.


  13. Ançuez Sos Tarifi
    Malzemeler
    900 ml. beşamel sos
    3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi)
    50 gr. yağ
    100 ml. krema
    taze çekilmiş karabiber
    toz kırmızıbiber
    Tuz
    Hazırlanışı
    Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.


  14. Dippas Sos -Resimli

    Dippas Sos İçin: Süzülmüş yoğurt bol nane ve pulbiberi karıştırmanız yeterlii...
    Ayrıca bu sosu et yemeklerinin yanında veya makarlarlada kullanabilirsiniz...
    Afiyet Olsunnn....



  15. Özel Salata Sosu Tarifi
    Malzemeler
    1/2 su bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı sirke
    2 çorba kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı pudra şekeri
    1/2 çay kaşığı toz hardal
    1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
    1/2 çay kaşığı karabiber
    1/2 çay kaşığı tuz
    Hazırlanışı
    Kuru olan malzemeleri, bir kâseye koyup, karıştıralım.
    Limon suyu ve sirkeyi ilave edip, karıştırmaya devam edelim.
    Zeytinyağını azar azar katıp, iyice yedirelim.
    Kavanoza doldurup, gerektiği zaman kullanalım.


  16. Cilek Sosu
    Yarım kilo çilek



    1 çay bardağı toz şeker



    YAPILIŞI:

    Çilekleri yıkayıp derin bir kaba alıyoruz.Eğer çilekler büyükse iki üç parçaya ayırabilirsiniz.Üzerine şekeri döküp el blendırıyla çilekleri tamamen eziyoruz. İşte bu kadar pişirmek falan yok.Sosun kendinden koyu bir kıvamı oluyor.5 dakikada nefis sosumuz hazır.Şeker oranını isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

    Hemen kullanacaksanız buzdolabına kaldırın. Daha sonra kullanacaksanız tek kullanımlık ayırıp dondurun.Birer su bardağı ölçüsünde ayırarak dondurabilirsiniz.İsterseniz plastik bardaklara koyun ya da benim gibi buzdolabı poşetleriyle dondurun. Kullanmadan 5-6 saat önce dondurucudan çıkarın.

    Herkese afiyet olsun...


  17. Kirmizi Biberli Sos

    Et yemeklerinin yanında servis yapabileceğiniz pratik ve nefis bir lezzet...
    Malzemeler:
    -3 adet közlenmiş kırmızı biber
    -3 diş sarımsak
    -1 su bardağından biraz fazla yoğurt
    -zeytin yağı
    -tuz
    Hazırlanışı:Közlenmiş biberlerin ince kabuğunu soyup minik minik doğrayın....
    Sarımsakları ezip yoğurta katıp karıştırın...
    Köz biberleride yoğurda ekleyip tuzu ilave edin ve çok az zeytin yağı ekleyin servise hazır



  18. Makarna Sosu Tarifi
    Malzemeler
    2 diş sarmısak
    1 tutam fesleğen
    6 kaşık zeytinyağı
    3 adet taze kırmızı biber
    4 adet olgun domates (veya bir çorba kaşığı salça)
    Tuz
    Hazırlanışı
    Yağı ufak bir tencereye koyup kızdırın. İnce kıyılmış sarmısak ve kırmızı biberleri ilave edin. 3 dakika kadar sote edin.
    Rendelenmiş domatesleri veya bir kahve fıncanı su ile ezilmiş salçayı ilave edin. Kısık ateşte on dakika pişirin.
    Tuz ve fesleğenleri sosa ilave ettikten sonra 5-6 dakika daha pişirin. Sıcak sıcak makarnanın üzerine dökün.


 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri