Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Acılı antep ezme tarifi Antep ezme yapması zor fakat lezzeti de bir o kadar güzel olan bir mezedir.İsminden de anlaşılacağı üzere mutfağımıza antep yöresinin bir
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 3      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Acılı antep ezme tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Acılı antep ezme tarifi







    Antep ezme yapması zor fakat lezzeti de bir o kadar güzel olan bir mezedir.İsminden de anlaşılacağı üzere mutfağımıza antep yöresinin bir armağanıdır.Acı sevenlere özellikle tavsiye edilebilecek bir meze olması ile birlikte acıyla arası olmayanlarda acıbiber kullanmadan hazırlayabilirler.

    Malzemeler:

    2 adet orta boy soğan

    2 adet sivri biber

    1 adet salatalık

    Yarım bağ maydonoz

    1 adet kabuğu soyulmuş domates

    2 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 fincan zeytinyağı

    Yarım fincan nar ekşisi

    Yarım limonun suyu

    1 yemek kaşığı sirke

    1 yemek kaşığı dolusu acı pul biber

    Yapılışı:

    Soğan, biber, salatalık, maydonoz ve domatesi ince doğradıktan sonra bir satır veya zırh yardımı ile iyice inceltin.Tamamen incelttikten sonra doğranan sebzeleri bir tülbentten veya tel süzgüden sıkarak suyunu çıkarın.Suyu süzülmüş soğan ve diğer sebzeleri derin bir kaba koyarak geriye kalan bütün malzemeyi içine ilave edin.Bir kaşık yardımı ile karıştırdıktan sonra 1 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Acılı Tarhana Nasıl Yapılır Acılı Tarhana Tarifi
  3. Salatalık Ezme tarifi
  4. Ezme kırmızı mercimek çorbası tarifi yapılışı, Ezme kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır
  5. Acılı Börek nasıl yapılır, Acılı Börek yemek tarifi
  6. Acılı Ezme Tarifi Yapılışı - Videolu Anlatım
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar





    Acılı Ezme İçin Malzemeler
    1) 2 Yemek kasigi Acibiber salcasi
    2) 2 Yemek kasigi domates salcasi
    3) 2 yemek kasigi cigköftelik baharat
    4) 3 Adet orta boy sogan
    5) 1 kg Domates
    6) 3-4 Dis sarimsak
    7) 1,5 tatli kasigi tuz
    8) Yarım demet maydonoz
    Acılı Ezme’nin Hazırlanışı
    Domatesleri rendeledikten sonra ince tel süzgece alin ve suyunu süzene kadar bekletin. Suyu süzülmüs domatesin icine soğani rendeleyin. Biber salcasi, domates salcasi, rendelenmis sarimsagi, ince kiyilmis maydonozu,tuz ve baharati ekleyip iyice elinizle yogurun. Hazirladiginiz harci genis bir tabaga koyup maydonozla süsledikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet Olsun..




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri