Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Çatal Çorba Malzemeler 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 su bardağı aşurelik yarma 6 su bardağı su 1 adet soğan 1 çorba kaşığı margarin 300

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Cevap: İftar için çorba tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Çatal Çorba

    Malzemeler

    1 çay bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı aşurelik yarma
    6 su bardağı su
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı margarin
    300 gram kıyma
    1 tatlı kaşığı nane
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve tuz

    Çatal Çorba tarifi

    Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra yarmayla beraberderin bir tencereye koyalım ve tuzunu atalım
    .
    Üzerine 6 bardak su ekleyelim.
    Kısık ateşte kaynayana kadar bekleyelim.
    Çorbamız kaynarken soğanı ince ince doğrayalım.
    Daha sonra küçük bir tavaya alıp içine margarini ve kıymayı koyalım.
    Kıyma ve soğanı rengi değişene kadar kavuralım.
    Daha sonra nane ve pul biberi ekleyip bir iki kez çevirip hazırlayalım.
    Çorbayı servis tabağına koyup hazırladığımız sosu üzerine dökelim.
    Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanozlar koyabilirsiniz.


    Paylaş Facebook Twitter Google

  2. Bolu Tarhana çorba

    MALZEMELER

    5 çorba kaşığı tarhana
    1 çorba kaşığı kıyma
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 diş sarımsak
    taze baharat
    sıvıyağ
    biber
    tuz
    su

    Bolu Tarhana çorba tarifi

    Tencereye önce sıvıyağı sonrada kıymayı alıp kavurun
    .Üstüne tarhanayı ekleyin daha sonra biberi ekleyip kavurun.
    Ve üstüne domates salçasını, 2 diş sarımsağı ekleyin.
    İlk olarak soğuk su sonra sıcak su,tuz ekleyin pişirin.Servis tabağına çorbayı alın.Çorbanın üstüne taze baharatlar ekleyip servis edin.



  3. Çabuk Mantar çorba

    MALZEMELER

    500 gram kültür mantarı
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1,5 su bardağı süt
    4 yemek kaşığı un
    1 litre soğuk su
    tuz

    Çabuk Mantar çorba tarifi

    Mantarları yıkayıp Küçük, küçük doğrayın
    .
    Tencereye yağı ve unu alıp pembeleşene kadar kavurun. Tencereye suyu ilave edip blendır ile karıştırın.Su kaynadıktan sonra mantarları ve tuzu da ekleyip ortalama 20 dakika pişirin.
    Daha sonra sütü ilave edin.1 dakika kaynatıp altını kapatın.Üzerine karabiber serpip sıcak servis edin.



  4. Dereotlu çorba

    MALZEMELER

    1 çorba kaşığı domates salçası
    250 gram kavurma
    1 adet soğan
    2 çorb kaşığı un
    1 su bardağı etsuyu
    1 kase yoğurt
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dereotu
    karabiber
    tuz

    Dereotlu çorba tarifi

    Çorba için soğan küçük, küçük doğranır
    . sıvıyağ
    tenecereya alıp içine soğanları ekleyip sotelenir.
    Üstüne kavurma ve salça eklenir.
    Daha sonra sıcak su eklenip.kaynamaya bırakılır.
    Terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt ve su çırpılıp çorbaya
    eklenir.Biraz daha kaynatıp ocaktan
    alınır.Üstüne ince, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilip servis yapılır.



  5. Pirinçli Domates Çorba

    GEREKLİ MALZEMELER

    5 adet rendelenmiş domates
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı süt
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı salça
    yarım çat bardağı pirinç
    5 su bardağı su
    tuz

    Tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu alın pembeleşene kavurun.
    1 yemek kaşığı salça ile 5 tane rendelenmiş domates ilave edin.
    Sonrasında 5 su bardağı su ve önceden sıcak suda bekletip yıkadığınız pirinçleri, tuzu, sütü ilave edin.Kıvamını bulana kadar pişirin.Servis yaparken üzerine kaşar rendesi kullanabilirsiniz.



  6. Yoğurtlu Tutmaç Çorba

    (6 Kişilik)
    1 su bardağı yeşil mercimek
    2 su bardağı yoğurt
    1 avuç erişte
    kırmızı toz biber
    tereyağı
    nane
    tuz

    Yoğurtlu Tutmaç Çorbası tarifi

    Tencereye yeşil mercimeği alıp üstüne su ilave edin. Mercimekler pişmeye yakın erişteleri ekleyin.
    Erişteler piştikten sonra 2 su bardağı yoğurdu geniş bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan yoğurda ilave edip ılıtın. Yoğurdu çorbanın içine ekleyin.
    Tuzunu ilave edin. Son olarak tavada yağı ve biberi kızdırın. En son üstüne bol, bol nane serpin.



  7. Yoğurt Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER

    malzemeler
    150 gr. yarma (aşurelik)
    buğday
    150 gr. yoğurt
    100 gr. kuru fasulye
    Nane Tuz

    Yoğurt Çorbası tarifi

    Bir gece evvelden buğday ve fasulyeyi ıslatalım
    . Suyu-nu değiştirip iyice pişinceye kadar haşlayalım. Suyunu çektik-ten sonra soğumaya bırakalım. Soğuyunca yoğurt ile karıştırıp nane ilave edelim.

    Not:Bu çorbayı sıcak içmek isterseniz yoğurt ile karıştırdığı-mız çorbayı bir yanda bekletelim. Bir küçük doğranmış kuru soğan, azıcık yağ ile çevirip bir kaşık salça ilave ederek kavurmaya devam edelim. Suyunu ekleyip buğ-day çorbasını ilave edelim. 20 dakika daha pişirip en son reyhan otu ekleyelim.



  8. Unlu Yoğurt Çorba

    GEREKLİ MALZEMELER
    (6 Kişilik)
    * 1 Adet Yumurta
    * 2 Çorba Kaşığı Un
    * 3 Çorba Kaşığı Yoğurt
    * 4 Su Bardağı Su
    * 1 Çorba Kaşığı Nane
    * 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    * 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
    * Tuz

    Unlu Yoğurt Çorbası tarifi

    1 – 1 adet yumurta,2 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı yoğurdu mikserle karıştırın
    .Bu karışımı tencereye alın.4 su bardağı suyu ilave edin.1 çorba kaşığı nane ve tuzu ekleyin.Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
    2 – Küçük bir tavada tereyağını eritin.1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ekleyin.Çorbanın üzerine döküp,sıcak olarak servis yapın.



  9. Sebzeli Tavuk Suyu

    GEREKLİ MALZEMELER

    2 adet tavuk göğsü
    2 adet soğan
    2 adet havuç
    2 Sap pırasa
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    Karabiber Taneleri
    Tuz

    Sebzeli Tavuk Suyu tarifi

    Tavuk göğsünü bir miktar su ile haşlayalım
    .Haşlanan tavukları minik, minik didin.
    Diğer tarafta bütün sebzeleri tavuk suyu ve bir miktar daha ekleyeceğiniz su ile haşlayın.
    Daha sonra blendırdan geçirin. Sıvı yağı Tencereye alıp kızdırın üzerine sebzeleri ekleyin.
    Eğer kıvamı koyu ise biraz daha su ekleyip açın ve bir iki taşım kaynatıp üstüne didiklediğiniz tavuklarıda ilave edin.
    Sıcak , sıcak limon ile servis yapın.



  10. Sebzeli Yaz Çorba

    GEREKLİ MALZEMELER
    (3 Kişilik)
    1 çay bardağı beyaz yarma mısır
    1 çay bardağı sarı yarma mısır
    500 gram süzme yoğurt
    1 bardağı buğday
    Taze Nane
    Dere Otu
    Tuz
    Su

    İki çeşit olan mısırı yıkayıp düdüklü tencereye suyu ile beraber koyun ve haşlayın. Buğdayı farklı bir tencerede haşlayın. Mısırları ve buğdayı bir tencereye alın. Süzme yoğurdu iyice çırpın. İçine çorbanın sıcak suyundan ekleyerek iyice çırpın.
    Çorbanın altınıkapatıp sonra yoğurdu da tencereye ilave edip karıştırın. En son olarak ince, ince doğranmış dereotunu ve naneyi ekleyin Soğuk olarak servis edin.



  11. Sebze Ezme Çorba

    GEREKLİ MALZEMELER
    (4 Kişilik)
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet patates
    1adet soğan
    3 adet havuç
    1 adet kereviz sapı
    2 çorba aşığı un
    soğuk su et suyu
    Kaşar peyniri rendesi
    kıtır ekmek

    Sebze Ezme Çorbası tarifi

    Doğradığınız soğanı, havucu, patatesi ve kereviz sapını doğrayarak kaynayan suda pişirin
    .Sebzeler pişerken tencereye sıvıyağı alıp üstüne unu ilave edip kavurun. İlk önce soğuk su daha sonra et suyunu ilave edip kaynatın.
    Sebzeler pişdikten sonra blenderdan geçirin.Ve tencereye blendırdan geçirdiğiniz sebzeleri ekleyin kaynatın.
    Üzerine kaşar peyniri ve kıtır ekmekleri ekleyerek servis yapın.



  12. Naneli Kabak Çorbası

    GEREKLİ MALZEMELER
    (6 Kişilik)
    * 1 Adet Soğan
    * 6 Su Bardağı Su
    * 500 gr Kabak
    * 50 gr Margarin
    * 2 Çorba Kaşığı Un
    * 1/2 Demet Nane
    * 1 Çay Kaşığı Karabiber
    * Tuz

    Naneli Kabak Çorbası tarifi

    1 – Öncelikle soğanı ince ince kıyın
    . 6 su bardağı kaynar suya atın.Kokusu gidene kadar 3-5 dakika kaynatın.
    2 – Kabakların kabuklarını soyun.Mutfak robotunda çekin.Soğanlı suya ekleyin.Tuzunu ayarlayın.1 çay kaşığı karabiberi katın.20 dakika pişirin.
    3 – Diğer tarafta margarini eritin.Unu yağda kavurun.Çorbaya karıştırıp,blendırdan geçirin. İnce ince kıyılmış nane ile servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri