Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi Malzemeler; •1 , 5 kg. (7-8 adet) yafa portakal •1500 gr. tozşeker (6 su bardağı) •625 ml.su (2 , 5 su

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi


    Malzemeler;


    •1,5 kg. (7-8 adet) yafa portakal
    •1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
    •625 ml.su (2,5 su bardağı)
    •1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu






    Portakal Kabuklarının Hazırlanışı:

    1.Portakalların kabukları bir parmak kalınlığında soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır (çok alırsanız kabuk pişerken sertleşir).

    2.Uzun bir ip iğneye geçirilir. Her şerit içeri doğru resimdeki gibi sarılır (gül gibi). İğneyle delerek ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.





    3.Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).


    4.Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzüp sudan alınır.

    5.Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.

    6.Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır. Bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarılır. Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. deryanın dünyası portakal reçeli
  3. Limon Kabuğu Reçeli Tarifi
  4. Portakal Reçeli Tarifi
  5. Portakal Çiçeği Reçeli Tarifi
  6. İncir reçeli nasıl yapılır - reçel yapımı - incir reçeli tarifi - yabani incir reçeli yapı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri