Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Mandalina Reçeli Malzemeler: * 1 kg mandalina * 1 , 5 kg toz şeker * 750 ml / 3 cup su * 30 ml /2

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Mandalina Reçeli tarifi yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Mandalina Reçeli


    Malzemeler:

    * 1 kg mandalina
    * 1,5 kg toz şeker
    * 750 ml / 3 cup su
    * 30 ml /2 tablespoon limon suyu

    Hazırlanışı:

    1. Mandalinaları hiç soymadan ve dilimlemeden kabukları ile birlikte bir tencereye koyun, üzerini 2 parmak kapatacak kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
    2. Kaynama noktasına gelen mandalinaların suyunu dökün. Ve mandalinaları tekrar tencereye alarak aynı işlemi bir kez daha tekrar edin. Mandalinaları suda iki kez kaynatmamızın sebebi kabuklarındaki acımtırak tadın kaybolması içindir.
    3. Mandalinaları soğuk sudan geçirerek bir kesme tahtasının üzerinde yine kabuklarıyla birlikte istediğiniz boyutlarda enlemesine dilimleyin, çekirdekleri varsa temizleyin ve mandalinaları daha sonra kullanılmak üzere bir yere ayırın.
    4. Bir tencereye 1,5 kg toz şeker ve 750 ml su koyarak orta derecedeki ateşte karıştırın ve şekerin su içinde erimesini sağlayın. Ve 10 dakika kadar kaynatarak koyu bir şurup kıvamına getirin.
    5. Koyu bir kıvama gelen şuruba dilimlediğiniz mandalinaları ekleyin. Mandalinalar da kendi sularını bırkacaklarından şurup önce sulanıp daha sonra kıvama gelecektir. Bunun için belli aralıklarla kontrol etmek şartıyla kendi halinde kaynamaya bırakın. (Mutfak saati hatırlatıcınız olabilir)
    6. Reçelin kıvama geldiğini anlamak için: Koyulaşmaya başlamış olan reçelden bir kaşık ucu ile alarak bir tabağa sıra ile birkaç damla damlattığınızda son damla su gibi akmadan toplu bir halde duruyorsa reçel kıvamındadır.
    7. Kıvama gelen reçelin içine 2 çokba kaşığı limon suyunu da ekleyerek reçeli bir kez daha kaynatın ve ateşten alın.
    8. Üzerindeki köpükleri bir kepçe yardımıyla temizledikten sonra soğumaya bırakın.
    9. Soğuyan reçeli cam kavanozlara koyarak oda sıcaklığında saklayın. Reçel biraz kıvamlı olduğundan buzdolabında çok katılaşabiliyor.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Mandalina Reçeli Tarifi
  3. kavun reçeli tarifi yapılışı
  4. Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı
  5. Kivi reçeli tarifi yapılışı
  6. Karpuz Reçeli tarifi yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri