Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Gelincik Şerbeti Malzemeler : - 500 gr. Gelincik Çiçeği Yaprağı - 1 kg toz şeker - 30 gr limon tuzu - 1 limonun suyu -

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Gelincik Şerbeti

    Sponsorlu Bağlantılar




    Gelincik Şerbeti

    Malzemeler :

    - 500 gr. Gelincik Çiçeği Yaprağı

    - 1 kg toz şeker

    - 30 gr limon tuzu

    - 1 limonun suyu

    - 2/4 lt Su

    Yapılışı :

    - Gelincik yaprakları zayıf, toplandıktan sonra çabuk solan çiçeklerdir. Toplanan kırmızı taç yaprakların diplerinde yer alan siyah kısımlar, bir bıçak yardımıyla çiçeği başka yerlerinden zedelememeye dikkat ederek kesilir.

    -- İnce bir süzgece alınıp, bol su altında havalandırarak ve kesinlikle sıkmadan, zedelemeden yıkanır.

    -- Bir kavanoza alınan gelincik yaprakları, üzerine 1/4 lt su, limon tuzu ve limon suyu eklenerek ağzı sıkıca kapatılır.

    -- Bu kavanoz mutfağın güneş gören bir köşesinde, yapraklarının rengini ve rahiyasını suya geçirene değin, yaklaşık 5-7 gün bekletilir.

    -- Bu sürenin sonunda, rengi solan çiçekler kavanozdan alınır.

    - Geri kalan kırmızı ve hafif ekşili suya, şekerin yarısı katılır. Erimeye bırakılır.

    Not : Burada dikkat edilmesi gereken şudur : Geri kalan suyun ölçüsüne bire iki ölçüsünde şeker katılır. Yani biz başlangıçta gelinciklerimize 1/4 lt su kattığımız için, şeker 2/4 oranında olmalıdır. Ölçüyü artırırken bu kaideye göre miktarlar artırılır.

    - Kalan yarım kilo şeker ise, ayrı bir kapta kalan 1/4 lt.lik su ile iyice karıştırılır.

    - Bu karışım, gelincik suyu olan şuruba ilave edilir. İyice özlenecek şekilde birbirine karıştırılan şurup, ince bir süzgeç veya geleneksel usulle bir tülbentten geçirilerek, temiz kuru bir kavanoza veya bir şişeye konulur. Hava almayacak şekilde iyice kapağı kapanan şurup serin bir yerde saklanır.

    Not : Eğer daha uzun süre dayanan bir şurup elde edilmek istenirse, şekerin miktarını bir parça daha arttırmak iyi sonuç verir.

    İkram : İkram edilirken bir bardağa gelincik şurubundan iki parmak koyulur. Üzerine bir iki parça buz ilave edilip, bardağın geri kalanı soğuk su ile doldurulur. Bardak şurubun suya özlenmesi için iyice katıştırılıp, misafirlere ikram edilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Baklavanın Şerbeti Nasıl Dökülür, Baklavanın Şerbeti Ne zaman Yapılır, Şerbetin Şekerlenme
  3. Metin2 Süt Şerbeti neden düşer, Metin2 Süt Şerbeti neye yarar, Metin2 Süt Şerbeti hangi sl
  4. Gelincik otu - gelincik otu yararları - aşotunun faydaları-Gelincik Otunun Faydaları Yarar
  5. Lohusa şerbeti - Lohusa şerbeti Tarifi
  6. ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri