Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Yaz Turşusu MALZEMESİ: 1 kg. mevsim sebzesi (Sivrlbiber , salatalık , taze fasulye , bamya vs.) 4-5 diş sarmısak 1 demet dereotu 3-4 sap asma

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Yaz Turşusu Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Yaz Turşusu
    MALZEMESİ:

    1 kg. mevsim sebzesi (Sivrlbiber, salatalık, taze fasulye, bamya vs.)
    4-5 diş sarmısak
    1 demet dereotu 3-4 sap asma filizi
    8-9 körpe asma yaprağı
    1 fincan sirke
    Yeterince tuz

    YAPILIŞI:

    Turşuyu hangi sebzeden yapacaksak, küçük ve körpelerini, şekli düzgün olanları seçmeliyiz. İyice yıkayıp temizledikten sonra temiz bir iğneyle bir iki yerinden küçük delikler açmalıyız.

    Salatalıktan yapıyorsak sap ve uç kısımlarını bıçakla kesmek yeterlidir. Kavanozun dibine asma yapraklarını yıkadıktan sonra yerleştiriniz. Üzerine sebzeleri sıkı sıkı istif ediniz. Kavanoz dolunca hepsinin üstüne asma filizleri, dereotu, asma yaprakları konur. Bu işlem bittikten sonra kavanoza tuzlu su dökülür.

    İki gün geçtikten sonra kavanozun ağzı açılır, üzerine biriken köpükler alınır. Suyu bir kaba boşaltılır. Suyun tadına bakılır. Bu işleme "Savurma" denir. Sebzeler iyice sararın-ca turşunuz olmuş demektir. Yazın kavanozu güneş gören bir yere, en iyisi balkona koyarsanız, bir hafta içinde tadına doyum olmaz bir turşu yapmış olursunuz.


    alıntı


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Közlenmiş biber turşusu tarifi
  3. pasta tarifi antep fıstıklı un kurabiyesi yapılır tarifi yapılışı
  4. Kırmızı Lahana Turşusu ve salatası Tarifi Yapılışı
  5. Kırmızı Biber Turşusu - Resimli Tarifi Yapılışı
  6. Garnitürlük Pancar Turşusu Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri