Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

künefe MALZEMELER 125 g şeker 1 çorba kaşığı limon suyu 250 g Tel Kadayıf 60 g eritilmiş tere yağı veya margarin + kaplar için yağ

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Künefe Tarifi Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    künefe

    MALZEMELER
    125 g şeker
    1 çorba kaşığı limon suyu
    250 g Tel Kadayıf
    60 g eritilmiş tere yağı veya margarin + kaplar için yağ
    100 g Dil Peyniri (veya Mozzarella)
    HAZIRLANMASI
    Şerbet için bir tencerede 175 ml su ve 125 g şeker kaynatılır. Limon suyu eklenir ve kapak örtülmeden 10 dakika daha kaynatılır, soğumaya bırakılır. Tel kadayıf, yumuşaması için 15 dakika iki nemli mutfak bezinin arasına konur. Sonra telleri açılarak havalandırılır. Kadayıf sekiz parçaya ayrılır. Yaklaşık 12 cm çapında 4 tane kek kabı (veya sıcağa dayanıklı 4 tane çerez tabağı) yağlanır ve içine birer parça kadayıf yayılır. Üzerlerine eritilmiş yağın yarısı eşit miktarda serpilir. Peynir döşenip hafifçe bastırılır. Kadayıfın yarısı peynirin üzerine döşenir. Tekrar hafifçe bastırılıp sıkıştırılır. Kalan erimiş yağ kaşıkla gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 °C de 20 dakika pembe olana kadar pişirilir. Fırından çıkınca önceden hazırlanan şerbet dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

    Öneri: Ayrı ayrı kalıplar yerine 20-25 cm çapında bir tepsi kullanıp, kadayıflar piştikten sonra kare halinde kesip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet Olsun...


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Künefe yaparken kullanılan peynir çeşidi nedir
  3. künefe tatlısı nasıl yapılır
  4. pasta tarifi antep fıstıklı un kurabiyesi yapılır tarifi yapılışı
  5. Dolunaya künefe tarifi, künefe nasıl yapılır
  6. Künefe Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri