Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sakızlı Güllaç Malzemeler: - 1 paket güllaç ( 10-14 adet yaprak) - 2.5 lt süt - 1 paket sakızlı muhallebi - 3 su bardağı toz

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sakızlı Güllaç Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sakızlı Güllaç

    Malzemeler:

    - 1 paket güllaç ( 10-14 adet yaprak)
    - 2.5 lt süt
    - 1 paket sakızlı muhallebi
    - 3 su bardağı toz şeker
    - Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık vs.

    Hazırlanışı:
    - 2 lt Süt ve şeker tencereye alınır, çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır. Süt ne çok sıcak olmalı ne de çok ılık sıcak olursa güllaç yaprakları çok yumuşuyor ılık olursada sert kalıyor.
    - Yarım lt süt ile sakızlı muhallebi pişirlir.
    - Dikdörtgen büyük borcama güllaç yaprağı kırılarak yerleştirilir, üzerine kepçeyle süt gezdirilir. Her yaprakta aynı işlem tekrarlanır. Orta kısıma gelince sakızlı muhallebi yayılır. Yapraklar dizilmeye devam edilir.
    - En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir. İsterseniz kalan sütün içine 1-2 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
    - Buz dolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılabilir. Servisden önce üzeri istenilen malzemelerle süslenir.
    - Yaptığınız gün servis yapmayacaksanız üzerini streçlemeyi unutmayın en üst tabakası sertleşir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Güllaç Tarifi, Güllaç Nasıl Yapılır
  3. Damla Sakızlı Bademli Reçel Tarifi
  4. Muhallebili Güllaç, Muhallebili Güllaç Tarifi
  5. Sakızlı Muhallebi Tarifi Yapılışı
  6. Güllaç Yapılışı, Ramazana Özel Güllaç Tarifi
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Sakızlı Güllaç Tarifi







    Sakızlı Güllaç
    Malzemeler:

    • 1 paket güllaç yufkası (10-14 adet arası)
    • 2 litre süt
    • 3 - 3,5 su bardağı toz şeker
    • sonradan ilave etmek üzere 2-3 yemek kaşığı gül suyu
    • arasına



      • 1 paket sakızlı muhallebi
      • yarım litre süt
    • üzerine

      • nar
      • ceviz
      • Hazırlanması:
      • Sütü ve toz şekeri iyice ısınana kadar pişirin. Sakızlı muhallebiyi yarım litre süt ile hazırlayın.
      • Bir güllaç yufkasını kırarak büyük boy dikdörtgen borcama yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Üzerine kepçeyle sütten gezdirin. Yufkaların yarısını bitirince üzerlerine muhalebiyi yayın.
      • Geri kalan katları da tamamlayın. En üst kata gelince artan sütün içine gül suyu ilave edip güllacınızın üzerine gezdirin. (yufkalar bütün sütü çekiyor, merak etmeyin.)
      • Eğer ertesi gün için hazırlıyorsanız üzerini streçleyip dolaba kaldırın. Ertesi gün nar ve cevizle süsleyip servis yapın.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri