Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bademli Pare Tatlısı , denenmiş tarifler , tatlı tarifleri , şerbetli tatlılar Kişi sayısı: 8-10 Kişilik Pişirme Süresi: 20 dakika fırında (önceden 180 derecede ısıtılmış)

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bademli Pare Tatlısı, denenmiş tarifler, tatlı tarifleri, şerbetli tatlılar

    Sponsorlu Bağlantılar




    Bademli Pare Tatlısı, denenmiş tarifler, tatlı tarifleri, şerbetli tatlılar


    Kişi sayısı: 8-10 Kişilik
    Pişirme Süresi: 20 dakika fırında (önceden 180 derecede ısıtılmış)
    Gerekli Malzemeler
    -Un (4 bardak),
    -Toz şeker (2/3 bardak),
    -Margarin (1 paket).
    -Toz badem (1 bardak).
    -Kabartma tozu (1 paket).
    -Yumurta (2 adet),
    -Badem (30-35 adet),


    -Antep fıstığı (1

    tatlı kaşığı, çekilmiş)

    Şerbeti için:
    -Şeker (3 bardak),
    -Su (3 bardak, soğuk).
    -Limon (1/4 adet, suyu)
    Bademli Pare Tatlısı Tarifi
    1. Oval bir kaba 4 bardak un ve ortasına 1 bardak toz bademi üzerine 1 paket kabartma tozu koyun. 2 adet yumurta kırın. 2/3 bardak toz şeker ve 1 paket margarin ilave edin. Hamuru öncelikle ortasından başlayarak kenarlanna doğru yoğurmaya başlayın. Hamur toplanıncaya kadar yoğurmaya devam edin.




    bademli pare




    2. Toplanmaya başlayınca hamuru bir tezgâhın üzerine alın ve yaklaşık 1 dakika kadar yoğurun. Bu sürenin sonunda hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalan elinizle yuvarlayarak uzunca bir rulo haline getirin. İki parça hamuru yan yana getirip, ceviz büyüklüğünde kesin.
    3. Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı margarin ile yağlayın. Kesmiş olduğunuz parçalann her birini elinizin içiyle yuvarlayarak birbirlerine değmeyecek şekilde (aralannda bir hamurluk mesafe kalacak) tepsiye dizin. Üzerine birer tane bademi koyun ve elinizle hafifçe bastırarak bademleri hamura gömün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıttığınız fınna verin.
    4.Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 3 bardak soğuk su koyun ve 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını tencere içerisinde bırakın ve kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca pişirdiğiniz badem pareleri fınndan çıkann. Üzerlerine kaynamakta olan şerbetin tamamını kepçeyi tepsinin üzerinde gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra üzerlerine antep fıstığı serperek servise hazır hale getirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P
  3. Pare tatlısı, denenmiş tatlı tarifleri, harika tatlılar, tatlı tarifleri, geleneksel tatlı
  4. Baklavalı kadayıf sarma, bayram tatlısı, geleneksel tatlılarımız, denenmiş tatlı tarifleri
  5. Fırın sütlaç, geleneksel tatlılarımız, denenmiş tatlı tarifleri, lezzetli tatlılar, sütlü
  6. İncir tatlısı, İncirli tatlı, tatlı tarifleri, harika tatlılar, denenmiş tatlı tarifleri,
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri