Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Selanikk Tatlısı , Atatürk'ün Sevdiği Tatlı , Tatlı ve Pasta Tarifleri , Selanik Mutfağı Tarifleri SELANİK TATLISI Bu tatlı ne zamandır kendim için yapmak istediğim
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 3      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün Sevdiği Tatlı, Tatlı ve Pasta Tarifleri, Selanik Mutfağı Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün Sevdiği Tatlı, Tatlı ve Pasta Tarifleri, Selanik Mutfağı Tarifleri


    SELANİK TATLISI

    Bu tatlı ne zamandır kendim için yapmak istediğim bir şeydi. Tarifi mantığıma göre biraz değiştirdim. Sonuç: Mükemmel bir lezzet... Atatürk bu tatlıyı çok severmiş. Sevmekte de yerden göğe haklıymış.

    Çok hafif; hem sütlü hem de şerbetli bir tatlı. Biraz zaman alıyor ama değiyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.

    Malzemeler:
    Hamuru:

    7.5 kahve fincanı un

    3 kahve fincanı oda sıcaklığında tereyağı (kesinlikle margarin kullanmayın, tereyağı, tatlının tadını belirliyor)

    1 kahve fincanı pudra şekeri

    Muhallebisi:

    3 su bardağı süt

    1 kahve fincanı buğday nişastası

    1/2 çay kaşığı tuz

    3 çorba kaşığı toz şeker

    3 adet yumurta

    Şerbeti:

    2.5 su bardağı toz şeker

    2.5 su bardağı su

    1 çorba kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Muhallebi için; sütü ıstıp, süt kaynama noktasına gelmeden hemen önce nişastayı, şekeri ve tuzu çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırarak ekliyoruz. Muhallebi gibi pişiriyoruz, soğutuyoruz.

    Hamur için; unu ve pudra şekerini koyduğumuz yoğurma kabına yumuşamış tereyağını da ekleyerek bir hamur yoğuruyoruz (Başlarda kum gibi birbirini tutmayacak, tereyağ eridikçe bütünleşecek).
    Hamuru tereyağı ile yağladığımız tepsiye bir parmak kalınlığında yayıyoruz. Bastırarak düzleştiriyoruz.

    180 dereceli fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

    Bu sırada soğuyan muhallebiye mikser yardımıyla 3 yumurtayı sırayla yedirerek katıyoruz.

    Fırından çıkardığımız pişmiş hamurun üstüne bu muhallebiyi dökerek tekrar fırına sürüyoruz (Altı neredeyse piştiği için ben bir üst rafa koydum). 180 derecede muhallebinin üstü kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.Muhallebi hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesiyoruz.

    Şerbet için; su ve şekeri şerbet kıvamını alana kadar kaynatıp limon suyunu ekleyerek ateşten alıyoruz.

    Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuş olan muhallebili tatlının üstüne yavaş yavaş döküyoruz.

    Şerbeti çekmesi için 1-3 saat arası bekledikten sonra servis edebiliriz.

    afiyet olsun


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P
  3. Çikolata soslu tavuk göğsü, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, le
  4. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  5. Ağlayan pasta, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatlıl
  6. İncir tatlısı, İncirli tatlı, tatlı tarifleri, harika tatlılar, denenmiş tatlı tarifleri,
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri