Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Hindistan cevizli tavuk göğsü tarifi , Hindistan cevizli tavuk göğsü nasıl yapılır , Hindistan cevizli tavuk göğsü Hindistan cevizli tavuk göğsü rulosu Dün gece yeni

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Hindistan cevizli tavuk göğsü tarifi, Hindistan cevizli tavuk göğsü nasıl yapılır, Hindistan cevizli tavuk göğsü

    Sponsorlu Bağlantılar




    Hindistan cevizli tavuk göğsü tarifi, Hindistan cevizli tavuk göğsü nasıl yapılır, Hindistan cevizli tavuk göğsü




    Hindistan cevizli tavuk göğsü rulosu

    Dün gece yeni bir tarif denemek umuduyla evde ne kadar yemek kitabı ve dergi varsa karıştırmaya başladım. Onca tarif arasından (kabartma tozu ve vanilin paketindekiler dahil) evdeki malzemelerle yapabileceğim ve beğeneceğim bir tanesini bulmayı başaramadım. Sonunda elimdeki en güvenilir kaynağa döndüm; annemin yemek defterine. Tarif annemin arkadaşı Emine teyzeye ait.
    Malzemeler:
    Tavuk göğsü için:

    •5 yemek kaşığı un
    •8 yemek kaşığı toz şeker
    •1 paket (5 gr) şekerli vanilin
    •1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
    •1 litre süt

    Tepsiye serpmek için:
    •3 yemek kaşığı hindistan cevizi


    Tavuk göğsünün üzerine serpmek için:
    •3,5 yemek kaşığı hindistan cevizi


    Hazırlanışı:
    1. 5 yemek kaşığı unu, 8 yemek kaşığı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 litre sütü derin bir tencerede karıştırın.

    2. Tencereyi orta hararetli bir ocağa yerleştirin.

    3. Karışımı topaklanmaması için çırpma teli ile devamlı karıştırarak pişirin, muhallebi kıvamına gelince (20-25 dakika sonra) altını kapatın.

    4. Dikdörtgen bir çay tepsisinin üzerine her tarafına dağılacak şekilde 3 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin.

    5. Tavuk göğsünü tepsiyi kaplayacak biçimde hindistan cevizlerinin üzerine boşaltın.

    6. Tepsiyi buzdolabına koyup tavuk göğsünün tamamen soğumasını sağlayın. (1-1,5 saat). Tamamen soğutmazsanız rulo yaparken dağılmasına neden olabilirsiniz.

    7. Soğuduktan sonra kenarlarını kesip düzgün bir dikdörtgen elde edin. Dikdörtgenin üzerine 3,5 yemek kaşığı hindistan cevizini serpin ve geniş aralıklarla rulo şeklinde sarın. Annem sonradan kendisinin tavuk göğsünü dikdörtgenlere böldüğünü ondan sonra ufak ufak rulolara sardığını söyledi. Böyle yapınca daha düzgün olurlar herhalde.



    Not: hindistan cevizi yoksa aynı tarifi normal ceviz ile de deneyebilirsiniz.

    7 kişilik


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Büsküvili Tavuk göğsü, tavuk göğsü, denenmiş tatlı tarifleri,
  3. Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi
  4. Kremalı ve Körili Tavuk Göğsü tarifi - Kremalı ve Körili Tavuk Göğsü nasıl yapılır
  5. Yalancı Tavuk Göğsü Rulosu Tarifi
  6. Pudingli Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri