Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

İlk Baklavayı Kimler Yaptı , Osmanlıda Baklava Kültürü , yöresel yemek , karadeniz mutfağı , yöresel yemeklerimiz , yöresel mutfaklar , yöresel yemek Baklavanın Tarihi

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    İlk Baklavayı Kimler Yaptı, Osmanlıda Baklava Kültürü

    Sponsorlu Bağlantılar




    İlk Baklavayı Kimler Yaptı, Osmanlıda Baklava Kültürü, yöresel yemek, karadeniz mutfağı, yöresel yemeklerimiz, yöresel mutfaklar, yöresel yemek


    Baklavanın Tarihi Asurlar a kadar uzanır ancak bu tatlı, iki hamur arasına kuru meyvelerin serpiştirilip, fırında pişirilmesiyle yapılıyordu. Bu baklava fünyanın çeşitli ulusları tarafından çok sevildi ve değişik şekillerde yapıldı.


    Osmanlı da Baklava


    Halk arasında çok sevilen baklavanın ünü zamanla Osmanlı Sarayı na kadar uzanmış; bayram, düğün ve özel kutlama sofralarında mutlaka yer almıştır. Hatta baklava yapımı o kadar ciddiye alınmış ki, 17. yüzyıl sonlarında Saray da baklava alayı oluşturulmuştur. Saray’da baklavanın önemi, konaklardaki gibi sadece zenginlik ve ince zevk alameti sayılmasından değil, aynı zamanda devlet törelerine girmiş olmasındandı. 17. yüzyılın sonlarında veya 18. yüzyılın başlarında ortaya çıkmış olan baklava alayı geleneği, bunun en belirgin örneğidir. Ramazan ayının ortasında, padişahın askere iltifatı olarak, Saray’dan Yeniçeri Ocağı’na baklava giderdi. Her on askere bir sini baklava hazırlanır ve Saray mutfağı önünde dizilirdi. Silahtar Ağa, bir numaralı yeniçeri olan padişah adına ilk siniyi teslim aldıktan sonra, diğer sinilerin her birini ikişer asker nizami olarak yüklenirdi. Her bölüğün amirleri önde, baklava sinilerini taşıyanlar arkada, açılan kapılardan dışarı çıkarak kışlalara doğru yürüyüşe geçerlerdi.


    Baklavanın çok sevildiği ve yaygın olarak yapıldığı bir yer ise, ABD nin Teksas eyaletidir. Baklava dünyanın bu köşesine Çek Cumhuriyeti nden gitmiştir. 19. yüzyılda, Teksas a göç eden çekler, beraberlerinde baklavayı da götürmüşler. Böylelikle Teksas Baklavası da literatüre girmiş. Ayrıca tüm Arap Yarımadası nda, Kuzey Afrika ülkelerinde, Türk cumhuriyetlerinde, Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Hindistan, Afganistan ve Ermenistan da sevilen tatlılar arasındadır.


    Baklava Çeşitleri:







    Fıstıklı Baklava
    Fıstıklı Kuru Baklava
    Cevizli Baklava
    Kaymaklı Baklava
    Sütlü Nuriye Baklavası
    Fıstıklı Şöbiyet
    Fıstıklı Saray Sarması


    Baklavanın Tarifi:







    Malzemeler: 38 yumak Baklava hamuru Muhallebisi: 14 kaşık şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı un 1 lt süt 3 yumurta


    Yumurta hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir. İyice soğuduktan sonra 3 yumurta ile çırpılıp bir tarafta bekletilir. Her yumak açılıp tepsiye dizilip her katı yağlanır. 19.cu yumak serildikten sonra muhallebi konulup kenarları üzerine katlanır ki muhallebi tepsinin kenarlarına yapışmasın. Diğer 19 adet yumakda aynı şekilde açılıp tepsiye serilir. İşlem bittikten sonra da dilimler halinde kesilip yağlanıp sin ateşte 2 saat pişirilir. Soğuduktan sonrada üzerine pudra şekeri serpilir.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. atatürkün portrelerini kimler yaptı?
  3. Muhallebili Baklava Tarifi Yapılışı (Hazır Baklava Yufkasından)
  4. tırtıl baklava tarifi - tırtıl baklava yapilisi - tırtıl baklava tarifleri - tırtıl baklav
  5. ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl
  6. Baklava örneği, baklava örgüsü yapımı, baklava örgüsü resimli anlatımı, baklava örgü örme
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri