Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Gül Tatlısı - Tarifi Tokat Malzemeler: 125 gr margarin 3 kâse un 2 çay bardağı irmik 2 çay bardağı yoğurt 2 çay bardağı zeytinyağı 1

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Gül Tatlısı - Tarifi Tokat

    Sponsorlu Bağlantılar




    Gül Tatlısı - Tarifi Tokat



    Malzemeler:
    125 gr margarin
    3 kâse un
    2 çay bardağı irmik
    2 çay bardağı yoğurt
    2 çay bardağı zeytinyağı
    1 paket hamur kabartma tozu
    1 yumurta
    1 kâse ceviz

    Şerbeti İçin;
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    Birkaç damla limon suyu

    Yapılşı:
    Orta boy tencereye 3 bardak şeker ve 3 bardak su ilave edilerek orta ocak ateşte kaynamaya bırakılır. Ara ara karıştırılarak kaynaması beklenir kaynayan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyu sıkılarak soğumaya bırakılır. Hamur için plastik bir kaba 3 kâse un 2 çay bardağı irmik 2 çay bardağı yoğurt konulur. Bu süreçte yüksek ocak ateşinde küçük bir tavada 125 gr margarin eritilir. Eriyen margarinin içerisine daha kolay soğuması için iki çay bardağı zeytinyağı eklenir. Plastik kaptaki harcın içerisine tam anlamıyla soğumuş olan eritilmiş yağ eklenir. Üzerine bir yumurta kırılarak 1 paket hamur kabartma tozu eklenir ve yoğrulma başlanır. Yoğrulma işlemi ortalama 5 dakika sürmektedir. Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekir. Hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Sert olur ise hamur açarken kırılır. Hamur dinlenmeye bırakıldığında 1 kâse ceviz rondodan geçirilerek ufak parçalar haline getirilir. Dinlenmiş olan hamurdan avuç içi parçalar alınarak 1 cm kalınlığında olacak şekilde küçük bezeler halinde açılır. Açılan hamurdan 1 bardak yardımı ile yuvarlak küçük parçalar kesilir. Yuvarlak parçalara bıçak yardımı ile kenarlarından 4 eşit kesik açılır. Halka şeklinin bozulmaması gerekmektedir. Hamurun tam ortasına 1 çay kaşığı rondodan geçirilmiş cevizler konularak karşılıklı düşen hamur birbirleriyle birleştirilir ortası açık kalır ve bu şekilde gül şeklini almış olur. Fırın tepsisine yağlı kâğıt konur ve gül tatlısı hazırlanmadan 5 dakika öncesinde 170 derecede ısıtılır. Isınan fırının içerisine yağlı kâğıt üzerindeki gül tatlıları konularak 30 dakika pişirilir. Pişen gül tatlısının üzerine servis edilmeden önce soğumuş olan şerbet dökülür ve Hindistan cevizi ile süslenerek servis edilir. Gül tatlısının yapılış süresi 45-50 dakika olup 8-10 kişilik servis edilebilir.
    (alıntı)


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Türkiye Haritası Tokat, Tokat'ın Haritadaki Yeri
  3. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  4. Krem Şantili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, Krem Şantili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
  5. Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ?
  6. Tokat İlimizin Meshur Yemeği,Tokat batı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri