Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Milföylü Tatlı Tarifleri milföylü tatlılar - milföy hamuru ile tatlılar - tatlı tarifleri - milföy Haşhaşlı Milföy Halkalar Malzemeler * 6 adet milföy * 1
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 1      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Milföylü Tatlı Tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar




    Milföylü Tatlı Tarifleri



    milföylü tatlılar - milföy hamuru ile tatlılar - tatlı tarifleri - milföy


    Haşhaşlı Milföy Halkalar
    Malzemeler

    * 6 adet milföy
    * 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
    * 1 yumurtanın akı

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın. İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın. Halka şekline getirin. Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



    MALZEMELER

    *Milföy

    *1 paket krem şanti

    *Süt

    YAPILIŞI

    *Milföyleri merdane ile biraz açalım

    *Üç parça olacak şekilde keselim

    *Daha sonra yağlı kağıda dizelim

    *Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim

    *Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım

    *Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım

    *Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim

    *Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim...

    Milföy Sarması

    Malzemeler:

    * Milföy
    * 1 yumurta
    * 80 gr tablet çikolata
    * Susam

    Hazırlanışı:

    * Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
    * Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
    * Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.


    Sarmalı Burgu

    Malzemeler:

    * Milföy hamuru
    * 1 yumurta
    * Tuz
    * Susam

    Yapılışı:

    1. Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında).Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz.Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin. Tepsimizede diziyoruz
    2. Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye.
    KİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

    6 adet kare şeklinde milföy hamuru
    4 adet kivi
    2 su bardağı süt
    2 adet yumurtanın sarısı
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 yemek kaşığı pirinç unu
    50 gram margarin
    4 yemek kaşığı tozşeker
    Yapılışı
    Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın. Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın.

    Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın. Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin. Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin.

    175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin. Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın. Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

    KİVİLİ TARTOLET

    #
    Kivili tartolet malzemeleri
    Hamur Malzemesi

    3.5 su bardağı un

    2 su bardağı pudra şekeri

    300 gr margarin

    2 yumurta

    1 su bardağı toz fındık

    1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:

    2 poşet toz kremşanti

    1.5 su bardağı süt

    1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:

    8 kivi

    100 gr jöle

    # Kivili tartolet hazırlanışı

    Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın.

    Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun.

    Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İçli tatlı, İçli tatlı tarifi, İçli tatlı tarifleri, Lezzetli tarifler, Yemek tarifleri, P
  3. Selanikk Tatlısı, Atatürk'ün Sevdiği Tatlı, Tatlı ve Pasta Tarifleri, Selanik Mutfağı Tari
  4. Pare tatlısı, denenmiş tatlı tarifleri, harika tatlılar, tatlı tarifleri, geleneksel tatlı
  5. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  6. İncir tatlısı, İncirli tatlı, tatlı tarifleri, harika tatlılar, denenmiş tatlı tarifleri,
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Elmalı Milföy


    Malzemeler:
    - 2 adet elma
    - 2 yemek kaşığı margarin
    - Yarım çay bardağı portakal suyu
    - 1 yemek kaşığı bal
    - Yarım su bardağı şeker
    - Yarım su bardağı kuru üzüm
    - 1 su bardağı çekilmiş ceviz
    - 2 yemek kaşığı esmer şeker
    - 1 adet yumurta
    - 1 tatlı kaşığı tarçın
    - 2 adet rulo milföy
    Süslemek İçin:
    - Pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.


    Malzemeler:

    4 milföy hamuru,

    4 yemek kaşığı kayısı marmelatı,

    1 yumurta sarısı,

    Birer kaşık Carte d’Or Antep Fıstıklı ve Çikolatalı Dondurma,

    1 yemek kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    Milföy hamurlarını su bardağı ile daire şeklinde kesin, ortasına kayısı marmelatı koyun. İkinci kat olarak koyacağınız milföyün ortasını yine daha küçük bir bardak ile kesip çıkartın ve marmelat ortada kalacak şekilde üzerini kapatın. Buzdolabında 25-30 dakika dinlenmeye bırakın. Yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla hamurların üstüne sürün. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20-25 dakika kızarana dek pişirin.

    Küçük pastalarınızı servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpin. Birer kaşık dondurma da koyarak sunuma hazır hale getirin


    Pratik Milföy Pasta



    Milföy pasta malzemeleri

    9 milföy hamuru

    250 ml süt

    1 çay bardağı toz şeker

    Yarım çay bardağı un

    1 tatlı kaşığı buğday nişastası

    3 yumurtanın sarısı

    1 paket vanilya

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 muz

    Pudra şeker

    Milföy pasta hazırlanışı

    Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açıp ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerini çatal ile delerek 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Üzerlerine bastırarak inceltin. Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Tereyağı ekleyip karıştırın. Milföylerin arasına krema sürüp çok ince dilimlenmiş muz dilimlerini yerleştirerek 3’erli olarak üst üste dizin. Üzerlerine pudra şeker serpiştirip servis yapın.
    Milföy pasta artık hazır, afiyet olsun.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Dondurmalı Milföy Sandviç
    Milföylü Tarifler - Dondurma Tarifleri - Milföylü Dondurma Tarifi - Milföylü Tatlı Tarifleri



    Dondurmalı milföy sandviç malzemeleri

    1 dikdörtgen milföy hamuru

    250 gr çilekli dondurma

    250 gr çikolatalı dondurma

    1 su bardağı ince çekilmiş fındık

    1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı

    2 çay bardağı tozşeker

    1 çorba kaşığı tarçın

    1 çorba kaşığı pudraşeker

    Dondurmalı milföy sandviç hazırlanışı
    Milföy hamurunu yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile düzeltin.
    Fındık, antepfıstığı ve tozşekeri bir kapta karıştırıp hamurun üzerini kaplayacak şekilde yayın.
    Kısa kenarlarını karşılıklı içe doğru kıvırıp rulo yapın.
    1 parmak kalınlığında dilimleyin.
    Dilimlerin üzerine elinizle hafifçe bastırıp
    yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri
    kızarıncaya kadar pişirin.

    Soğuyan milföyleri ikişer ikişer üst üste
    yerleştirip aralarına çilekli ve çikolatalı
    dondurmaları değişimli olarak ilave edin.
    Üzerlerine önce tarçın sonra pudraşekeri serpiştirip servis yapın.
    Dondurmalı milföy sandviç artık hazır, afiyet olsun.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri