Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Şambalı Tatlısı Tarifi Malzemeler: 2 su bardagi iri boy irmik 1 su bardagi seker 1 su bardagi yogurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Şambalı Tatlısı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Şambalı Tatlısı Tarifi





    Malzemeler:
    2 su bardagi iri boy irmik
    1 su bardagi seker
    1 su bardagi yogurt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Serbeti icin:
    3 su bardagi seker
    2 su bardagi su
    1 tatli kasigi limon suyu




    Yapilisi:
    1. Malzemelerin hepsi karistirilip borcam buyuklugunde yaglanmis bir kaliba dokulur.
    2. Uzerine arzuya gore agartilmis badem dizilir veya iri kirilmis findik serpistirilir.
    3. Iyice kizarana kadar 180C li firinda pisirilir.
    4. Bu arada seker ve su kaynatilir. Kaynadiktan yaklasik 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasim daha kaynadiktan sonra alti kisilip bekletilir.
    5. Firindan cikinca kaynayan surubu dokulur. Surubu tamamen cekince (tercihen ertesi gun) istenilen sekilde kesilip servise sunulur.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çiğ yağ tatlısı tatlısı tarifi
  3. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  4. Adana halka tatlısı nasıl yapılır - Oktay usta Adana halka tatlısı tarifi
  5. Krem Şantili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, Krem Şantili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
  6. Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Şambali Tatlısı Tarifi

    şambalı tatlısı tarifi - şuruplu tatlılar - tatlı tarifleri - şambali nasıl yapılır




    Şambali malzemeleri

    1 su bardağı un

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı irmik

    1 su bardağı tozşeker

    1 çay kaşığı karbonat

    2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı

    Şurup için

    3 su bardağı su

    3 su bardağı tozşeker

    Üzeri için

    10-12 antepfıstığı içi

    Şambali hazırlanışı

    Şekerle yoğurdu bir kaba alıp çırpın.
    İrmik, un, karbonat ve antepfıstığı içini ilave edip karıştırın.
    Fırın kabını yağlayıp hamuru içine dökün.
    Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
    Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
    Karışım koyulaştığında tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Şurubu şambalinin üzerine gezdirip yarım saat bekletin.
    Antepfıstıklarıyla süsleyip servis yapın.
    Şambali artık hazır, afiyet olsun.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri