Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Sürpriz tatlar , Sevdiklerinize ev yapımı tatlardan oluşan şık ve pratik yiyecekler hediye e din , Rana Urgunlu’nun yaratıcı ve sımsıcak tarifler , Frambuaz Receli

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Sürpriz tatlar, Sevdiklerinize ev yapımı tatlardan oluşan şık ve pratik yiyecekler hediye edin, Rana Urgunlu’nun yaratıcı ve sımsıcak tarifler

    Sponsorlu Bağlantılar




    Sürpriz tatlar, Sevdiklerinize ev yapımı tatlardan oluşan şık ve pratik yiyecekler hediye edin, Rana Urgunlu’nun yaratıcı ve sımsıcak tarifler, Frambuaz Receli Tarifi,


    RANA URGUNLU

    1987 yılında dünyaya gelen Rana Urgunlu, üç yıl önce Mutfak Sanatları Akademisi’nden mezun olmuş. Mimolette Resturant ve Kantin gibi İstanbul’un tanınmış restoran ve kafelerinde çalışmış. Genç şef şimdilerde Kanyon Macro, Show mutfağının işletmecisi olarak çalışmalarına devam ediyor. Sevdiklerinize ev yapımı tatlardan oluşan şık ve pratik yiyecekler hediye edin. Rana Urgunlu’nun yaratıcı ve sımsıcak tarifleri size bu konuda çok yardımcı olacak.


    FRAMBUAZ REÇELİ

    1 kg frambuaz, dondurulmuş
    500 gr toz şeker
    30 gr buğday nişastası
    Nişastayı sulandırmak için soğuk su
    Vanilya
    Konyak

    Hazırlanışı

    Nişasta hariç tüm malzemeleri bir araya getirerek kıvam alıncaya kadar kaynatın. Reçeli ateşten aldıktan sonra nişastayı soğuk su ile eritin ve yavaşça karışıma ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynattıktan sonra kavanozlara koyun ve bu kavanozları ters çevirerek muhafaza edin.


    BADEMLİ, KUŞBURNU REÇELLİ TARTOLET

    Hazır veya ev yapımı milföy hamuru
    Pasta kreması
    Kuşburnu reçeli
    Süslemek için badem

    Hazırlanışı

    Her bir muffin kalıbına bir milföy hamuru yerleştirerek, 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuttuğunuz tartolet hamurlarının üstünü, tercih ettiğiniz şekilde hazırladığınız pasta kreması ve kuşburnu reçeli karışımı ile doldurun; üstlerini badem ile süsleyerek servis edin.


    GRANOLA

    Yulaf
    Kabaca doğranmış ceviz
    Badem
    Kuru üzüm
    Kuru erik

    Hazırlanışı

    Malzemeleri katmanlar oluşturacak şekilde uzun bir kavanoza sıra ile dizin. Bal ile servis edin.


    TARÇINLI KURABİYE SANDVİÇLERİ (10 kişilik)

    1,5 su bardağı un
    10 çorba kaşığı tereyağı
    3/4 su bardağı toz şeker
    1 adet yumurta
    1 tutam tuz
    Vanilya
    Tarçın

    Dolgu kreması için
    2, 2/3 bardak pudra şekeri
    60 ml taze sıkılmış limon suyu

    Hazırlanışı

    Tereyağı ve şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Vanilya ve yumurtayı ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin. En son kuru malzemeleri ekleyin. Yumuşak hamuru silindir haline getirerek etrafını şekerle kaplayın ve bu şekilde dondurun. Daha sonra ince dilimler halinde keserek 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Şeker ve limon suyunu yumuşak bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak ve cıvık olmamasına dikkat ederek bir dolgu kreması elde edin. Her kurabiyenin üstüne bu kremayı sürdükten sonra diğer kurabiyeyi üstüne kapatın ve nazikçe bastırın.


    MERENG TART (10 kişilik)

    Mereng için

    3 adet yumurtanın beyazı
    150 gr toz şeker
    1 tutam tuz

    Hamuru için

    Hazır veya ev yapımı milföy hamuru

    İçi ve süslemesi için
    Meyve marmeladı
    Taze mevsim meyveleri

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını yuvarlak bir kalıbın zeminine dizin. 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin ve kalıptan çıkarmadan soğutun. Üstüne istediğiniz bir meyve marmeladını sürün. Yumurta aklarını ve tuzu beyaz bir köpük halini alıncaya kadar mikserle çırpın. Sonra yavaşça ve azar azar şeker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıkılmaya hazır bir hale getirin. Bir krema pompasına alarak iki-üç santimetre çapında yuvarlaklar oluşturacak şekilde sıkarak tart hamurunuzun üstünü doldurun. Fırının üst kısmını ısıtarak merenglerin üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alın ve bir pürmüzle yakarak ekstra renk ve tat verin. Dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyerek servis edin.


    ZEYTİNLİ, KURUTULMUŞ DOMATESLİ FOCACCIA (8–10 kişilik)

    500 gr un
    30 gr yaş maya
    1 yemek kaşığı bal
    10 gr tuz
    1 su bardağı ılık su
    1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
    Zeytin, dilimlenmiş
    Kurutulmuş domates

    Hazırlanışı

    Tüm kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Mayayı ılık suda eritin ve sıvı malzemeler ile karıştırın. Daha sonra bütün malzemeleri bir araya getirerek yoğurun. İstediğiniz bir kalıba yerleştirerek yarım saat kadar mayalandırın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirin.
    TAHILLI EKMEK (8–10 kişilik)

    500 gr un
    2 çorba kaşığı rüşeym
    2 çorba kaşığı çavdar unu
    8 gr kuru maya
    2 su bardağı ılık su
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı toz şeker

    Hazırlanışı

    Focaccia’da olduğu gibi, kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Mayayıılık suyla eritin ve sıvı malzemeler ile karıştırın. Tüm malzemeleri bir araya getirerek yoğurun. Bir kalıba yerleştirerek yarım saat kadar mayalandırın ve 200 derecelik fırında bir saat pişirin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Hediye Kutu Yapımı Ve Kalıpları, Hediyelik Kutu Yapımı Kalıplarıyla, Şık Zarif Hediye Kutu
  3. Hediye paketi yapımı hediye paketinizi kendiniz yapın
  4. Derin Dondurucularda Yiyecek Saklama, Derin Dondurucuda Yiyecekler Nasıl Saklanmalı, Prati
  5. Karpuzla yaratıcı tarifler
  6. Hediye Çantası Yapımı (Resimli)
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri