Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Kayısı Pare Tatlısı Malzemeler 1 kg olgun kayısı 1 su bardağı şeker 10 yaprak jelatin 3/4 su bardağı su Süslemek İçin: Nane yaprakları Vişne şekerlemeleri

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Kayısı Pare Tatlısı

    Sponsorlu Bağlantılar




    Kayısı Pare Tatlısı



    Malzemeler

    1 kg olgun kayısı
    1 su bardağı şeker
    10 yaprak jelatin
    3/4 su bardağı su
    Süslemek İçin:
    Nane yaprakları
    Vişne şekerlemeleri


    Yapılışı

    Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin.

    Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın.

    İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Kayısı ile ilgili Bilmeceler
  3. Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır - Kayısı Marmelatı Tarifi - Kayısı Marmelatı Yapılışı
  4. Pare tatlısı, denenmiş tatlı tarifleri, harika tatlılar, tatlı tarifleri, geleneksel tatlı
  5. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  6. Bademli Pare Tatlısı, denenmiş tarifler, tatlı tarifleri, şerbetli tatlılar
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar






    Malzemeler

    Yarım su bardağı kuru kayısı
    1,5 su bardağı toz şeker
    250 gr kaymak
    4 yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
    1 su bardağı sıcak su
    Yapılışı

    Kayısıları yıkayıp tencereye alın. Üzerlerine sıcak su dökerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Toz şekeri üzerine gezdirin. Kısık ateşte şerbet koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın. Soğumaya bırakın.

    Soğuyunca içlerini açarak bir çay kaşığı kaymak koyup kapatın. Servis tabağına dizip şerbeti üzerine gezdirin. Üzerine yeşil fıstık tozu serperek servise sunun.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri