Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi MALZEMELER 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 1 fiske tuz 4 su

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Dilber Dudağı Tatlısı Tarifi



    MALZEMELER
    • 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 fiske tuz
    • 4 su bardağı baklavalık un (elenmiş)
    Açmak İçin :



    • 250 gr nişasta
    İçi İçin :
    • 200 gr ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
    • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
    • 1 yumurtanın akı
    Şerbet İçin :
    • 5 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    HAZIRLANIŞI
    • Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvıyağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
    • Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
    • Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. Üzerlerine tekrar nişasta serpin. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (O kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). Açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
    • 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (Alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
    • Açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Cevizi yumurta akı ile karıştırın. Yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. Diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
    • Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
    • Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (Yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın.) 170 C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
    • Bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın.
    • Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzerini kapalı halde bekletin.
    • Afiyet olsun.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Dilber Dudağı Tarifi, Nasıl Yapılır
  3. Dilber Dudağı Böreği Tarifi
  4. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  5. Adana halka tatlısı nasıl yapılır - Oktay usta Adana halka tatlısı tarifi
  6. Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri