Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Bayram tatlıları tarifleri ev baklavası tarifi malzemeler: şerbeti: 5 su bardağı şeker 3 , 5 su bardağı su yarım limonun suyu hamuru: 4 su bardağı

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Bayram tatlıları tarifleri

    Sponsorlu Bağlantılar






    Bayram tatlıları tarifleri

    ev baklavası tarifi



    malzemeler:
    1. şerbeti:
      • 5 su bardağı şeker
      • 3,5 su bardağı su
      • yarım limonun suyu
    2. hamuru:
      • 4 su bardağı un
      • 1 su bardağı ılık süt
      • 1 paket kabartma tozu
      • 100g erimiş tereyağı
      • 1 yumurta
    3. içi:
      • 250g dövülmüş ceviz
    4. ayrıca:
      • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
      • 150g eritilmiş kızgın tereyağı
    hazırlanması:


    1. hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin. dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üstüste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
    2. yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.) 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. ikinci grubu da açıp üzerine serin. kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. son grubu da açıp en üste serin.
    3. tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. fırından çıkartıp baklavayı soğutun. şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. İlginç Sos Tarifleri, Izgara Etlere Değişik Sos Tarifleri, İspanyol Sos Tarifleri
  3. İşte tadına doyamayacağınız Türk tatlıları, Türk Tatlı Çeşitleri, Türk'lere Özgü Tatlılar,
  4. şerbetli Ve Sütlü Bayram Tatlıları
  5. Baklavalı kadayıf sarma, bayram tatlısı, geleneksel tatlılarımız, denenmiş tatlı tarifleri
  6. Sadrazam lokumu, pasta tarifleri, denenmiş pasta tarifleri, harika pastalar, lezzetli tatl
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    şekerpare






    malzemeler:
    1. şekerpare için:
      • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
      • 1 su bardağı pudra şekeri
      • 4 yemek kaşığı irmik
      • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
      • 2 yumurta
      • 4 su bardağı un
      • 1 paket vanilya
      • 1 paket kabartma tozu
    2. şerbeti için:
      • 3 su bardağı şeker
      • 4 su bardağı su
      • yarım limonun suyu
    3. üzerlerine:
      • fındık içi
    Şekerparelerin hazırlanması:


    1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
    2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
    3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Şerbetin hazırlanması:
    1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
    2. Ateşten alıp ılıtın.
    3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
    4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
  10. Bülbül Konağı tatlısı



    Bülbül Konağı


    Malzemeler:
    - 1 yumurta (sarısı içine, beyazı katları yapıştırmak için)
    - 1 çay bardağı sıvıyağ
    - 1.5 çorba kaşığı yoğurt
    - 1 çorba kaşığı sirke
    - 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
    - 1 paket kabartma tozu
    - Aldığı kadar un
    - Ceviz
    Şerbeti İçin:
    - 4 su bardağı su
    - 4 su bardağı şeker
    - 5-6 damla limon



    Yapılışı:


    Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın. Ceviz hariç tüm malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölerek merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla açtığınız hamurdan yuvarlaklar çıkartın. Tepsiye dizin. Kalan hamuru tekrar aynı kalınlıkta açın, bu sefer çay bardağı ile çıkarttığınız yuvarlakları pet şişe kapağı ile keserek sıfır şeklinde halkalar çıkartın. Büyük yuvarlakların üzerine yumurta beyazı sürerek bu halkaları üzerine yapıştırın. Ortalarına da mümkünse yarim cevizleri yerleştirin. Üzerine tekrar yumurta akı sürerek 180C de üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetini dökün.



  11. ayva tatlısı




    malzemeler:
    • 6 adet ayva
    • 1,250kg toz şeker
    • 1/2 çay kaşığı gıda boyası, aktardan isterken ayva tatlısı için aldığınızı belirtin
    • 10 adet karanfil
    • ayvaların çekirdekleri
    hazırlanması:
    1. ayvaları soyup ikiye bölün. çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara alın.
    2. temizlenen ayvaları yayvan bir tencereye yanyana dizin. üzerine bir kase suda eritilmiş gıda boyasını dökün.
    3. toz şekeri, karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin. ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin.



  12. kalburabastı




    1. hamur malzemeleri:
      • 1 paket yumuşak margarin
      • 3 su bardağı un
      • 1 veya 2 kaşık yoğurt
      • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
      • 1 yumurta
      • 1 paket kabartma tozu
    2. içine:
      • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    3. şerbet malzemeleri:
      • 2,5 su bardağı toz şeker
      • 2,5 su bardağı su
      • 1/4 limonun suyu
    şerbetin hazırlanması:


    1. 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
    hamurun hazırlanması:
    1. 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
    2. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
    3. kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.



  13. Örgülü Tatlı ve Cevizli Tatlı


    .
    Örgülü tatlı:

    Malzemeler:
    • 1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı/margarin, erimiş ve ılınmış
    • 1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1/2 su bardağı süt
    • 3,5 su bardağı un
    İçi:
    • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
    Şerbeti:
    • 3,5 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • yarım limon suyu
    Hazırlanması:
    1. Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun. Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
    2. Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın. Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin.
    3. Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın. Kenarlarına 4-5 çizik atın.* Ortasına cevizli içten yayın. Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün.
    4. 190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin. (tatlı sıcak, şerbet soğuk)
    *çizik şekli için sevgili Aslı'nın tarifleri arasındaki örgü poğaçaya bakabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta tatlı için Aslı'nın yaptığından farklı olarak örmeye aşağıdan başlamanız.


    Cevizli Tatlı

    Malzemeler:
    • 6 su bardağı un
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    Şerbeti:
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    Hazırlanması:
    1. Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
    2. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına ceviz içi yerleştirin. İki ucunu üst üste kapatın. (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin. (nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor)
    4. Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerlerine ceviz serperek servis yapın.



  14. etimekli tatlı





    malzemeler:
    10-12 tuzsuz etimek
    , 2 su bardağı toz şeker
    , 750 gr. süt
    , 3 tepeleme yemek kaşığı un,
    2 paket vanilya,
    2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca)
    , 2 paket krem şanti, 2 su bardağı su, hindistan cevizi.
    etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. etimeklerin üzerine sürün. 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. hindistan ceviziyle süsleyin...



  15. yoğurt tatlısı



    bu tatlı revani gibi oluyor ama tadı daha hafif. malzemeler:
    3 adet yumurta
    1 çay bardağı tozşeker
    3 çay bardağı yoğurt
    50 gr eritilmiş margarin
    3 çay bardağı un
    3 çay bardağı irmik
    2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    hindistan cevizi
    şerbet için:

    4 su bardağı toz şeker
    4,5 su bardağı su
    yarım limon
    şerbet için şeker, su ve limonu kaynatın. kıvamına gelince şerbetin içinden limonu çıkarın. şerbeti soğutun. yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. yoğurdu ve margarini ekleyip karıştırın. un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen bir borcama hamuru boşaltın. önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı iyice kızarana kadar pişirin. (son birkaç dakika 150C'de pişirebilirsiniz.) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. şerbeti çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.



  16. dilber dudağı tatlısı




    MALZEMELER
    • 2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 fiske tuz
    • 4 su bardağı baklavalık un (elenmiş)
    Açmak İçin :




    • 250 gr nişasta
    İçi İçin :
    • 200 gr ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
    • 1,5 paket tereyağı (teyzem 1 paket kullanmış)
    • 1 yumurtanın akı
    Şerbet İçin :
    • 5 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    HAZIRLANIŞI
    • Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvıyağ, sirke ve tuzu ekleyin. Hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun.
    • Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın. Üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin.
    • Bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun. Üzerlerine tekrar nişasta serpin. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. (O kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz). Açtıklarınızın üzerine nişasta serpin.
    • 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın. (Alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır.)
    • Açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin. Cevizi yumurta akı ile karıştırın. Yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun. Diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın.
    • Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin.
    • Tereyağını eritip 1 dakika kaynatın. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin. (Yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın.) 170 C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin.
    • Bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın.
    • Fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzerini kapalı halde bekletin.
    • Afiyet olsun.



  17. Yufkalı Kadayıf Tatlısı



    Yufkalı Kadayıf Tatlısı

    Malzemeler:
    • 3 yufka
    • yarım kg kadayıf
    • 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 5 su bardağı toz şeker
    • 3,5 su bardağı su
    • yarım limon suyu
    • kaymak
    Hazırlanması:
    1. Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
    2. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
    3. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
    4. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
    5. Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
    6. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
    7. Kaymakla servis yapın.



 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri