Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Turunç Reçeli Tarifi MALZEMELER 10 adet turunç kabuğu 2kg toz şeker 1 , 5 litre su 2 adet limon HAZIRLANIŞI Turunç reçeli turunçların kabukların yapılır.

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Turunç Reçeli Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Turunç Reçeli Tarifi


    MALZEMELER
    • 10 adet turunç kabuğu
    • 2kg toz şeker
    • 1,5 litre su
    • 2 adet limon
    HAZIRLANIŞI
    • Turunç reçeli turunçların kabukların yapılır. Satın almış olduğunuz turunçların üst kabuklarını çok ince olacak şekilde kazıyın.
    • Şimdi soymuş olduğunuz kabukları 6 eşit parçaya bölün.
    • Böldüğünüz turunç kabuğu parçalarını soğuk suya katın.
    • Bu kabukları rulo şeklinde yaparak iplere dizin.
    • Soğuk suya koymuş olduğunuz turunçların suyunu gün içerisinde 4-5 kere yenileyin.
    • Yaklaşık 3-4 gün sonra kabukları 15-20 dakika kadar kaynayan su içerisinde haşlayın.
    • Daha sonra 2kg toz şeker ve 1,5litre suyu karıştırıp şurup elde edin.
    • Daha önceden iplere dizip haşladığınız turunçları yapmış olduğunuz şurup içerisine katın ve pişirmeye devam edin.
    • Turunç kabukları şeffaflaşıp şurup istenilen kıvama yani istenilen koyuluğa gelince iki adet limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık olarak 1-2 dakika kadar daha kaynatın.
    • Turunç reçel tenceresini ocaktan indirin ve ılımaya başlayınca kaplara doldurun.
    • Afiyet olsun….


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Frambuaz Reçeli Tarifi
  3. Kumkuat Reçeli Tarifi
  4. Üzüm Reçeli Tarifi
  5. Turunç Reçeli Nasıl Yapılır
  6. İncir reçeli nasıl yapılır - reçel yapımı - incir reçeli tarifi - yabani incir reçeli yapı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri