Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

Gül Tatlısı Tarifi Malzemeler (şerbet için) 3 , 5 bardak toz şeker , 3 , 5 bardak su , 1 tatlı kaşığı limon suyu ,
  • 5 üzerinden 5.00   |  Oy Veren: 2      

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    Gül Tatlısı Tarifi

    Sponsorlu Bağlantılar




    Gül Tatlısı Tarifi





    Malzemeler


    • (şerbet için)
    • 3,5 bardak toz şeker,
    • 3,5 bardak su,
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
    • (hamur için)
    • 4 bardak un,
    • 1 paket hazır maya,
    • 1 yumurta, yarım paket margarin,
    • 1 çay bardağı sade gazoz,
    • 1 bardak öğütülmüş ceviz içi.


    Hazırlanışı


    • Gül tatlısının yapılışına geçelim.
    • İlk olarak şerbetin nasıl yapıldığından bahsedelim.
    • Şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatalım.
    • Ocaktan alacağımıza yakın limon suyunu ekleyip soğumaya bırakalım.
    • Gül tatlısını hamuruna gelince; Başlangıçta unu, maya ile karıştıralım.
    • Yumurtayı, margarini ve gazozu katıp iyice yoğuralım.
    • Sonrasında hamuru dört eşit parçaya bölelim. Merdane yardımıyla yarım santim kadar kalınlığı olacak şekilde açalım. Biraz ceviz serpip rulo şeklinde saralım. Bıçakla birer santimetre genişliğinde dilimleyelim.
    • Diğer hamurları da aynı yöntemle yapalım.
    • Yağladığımız bir tepsiye araları biraz açık olacak şekilde sıralayalım. Yaklaşık 25 dakika dinlendirelim.
    • Bu süre sonunda 180 derecedeki fırına sürüp yarım saat kadar pişirelim.


    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. Çiğ yağ tatlısı tatlısı tarifi
  3. Karakız Tatlısı Tarifi, Kara Kız Tatlısı Nasıl Yapılır, Karakız Tatlısı Yapılışı
  4. Adana halka tatlısı nasıl yapılır - Oktay usta Adana halka tatlısı tarifi
  5. Krem Şantili Bal Kabağı Tatlısı Tarifi, Krem Şantili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
  6. Hamsi Tatlısı Tarifi - Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır ?
  7. Paylaş Facebook Twitter Google






  8. Sponsorlu Bağlantılar




    Gül Tatlısı Tarifi







    GÜL TATLISI :

    Malzemeler:

    • 100 gram margarin
    • 2 yumurta
    • Yarım sb sıvıyağ
    • Yarım sb yoğurt
    • 1 sb irmik
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un


    ( Hamurun kıvamı yumuşak olacak.)

    Şerbeti :
    3,5 sb şeker
    4 sb su
    Hazırlanması:


    1. Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesilir.
    2. Ortaya çıkan yuvarlaklar şekildeki gibi yan yana birleştirilir. En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştirilir.
    3. Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarılır ve ortadan kesilir.
      not : şerbet soğuk , tatlı sıcak olacak.




  9. Aradığınız Bilgiyi Bulamadıysanız Üye Olmadan
    BURAYA Tıklayarak Sorunuzu Düzgün Bir Başlık ile Yazabilirsiniz.
 

 
Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri