Hoşgeldiniz. Unutmayın, çok istiyorsanız mutlaka bir yolu vardır.!

AHLAT REÇELI Yapılışı Malzemeler: 2 kg ahlat , 1 , 5 kg seker yarim limon TARIFI: Ahlatlar , kusbasi dogranir. Büyükçe bir tencereye ahlatlar seker

  1. Sponsorlu Bağlantılar


    AHLAT REÇELI Yapılışı

    Sponsorlu Bağlantılar




    AHLAT REÇELI Yapılışı






    Malzemeler:
    2 kg ahlat,
    1,5 kg seker
    yarim limon


    TARIFI:
    Ahlatlar, kusbasi dogranir. Büyükçe bir tencereye ahlatlar seker ile birlikte (karistirilarak) yerlestirilir. Bu karisim bir gün dinlenmeye birakilir. Bu sekilde bir gün duran ahlatlar sulanmamissa, üzeri dolacak sekilde su ilave edilir. Tencere kisik ateste kaynatilir. Daha sonra limon sikilarak reçel kivamina gelinceye kadar kaynatilir. Sicakken doldurulup kapagi ters gelecek sekilde yere konan kavanozlar hava almadan reçel uzun süre dayanir. Reçel olarak yenen ahlatin mide ve kalp üzerine etkisi yüksektir. Fakat fazla yenmesi uygun degildir. Seker yerine bal kullanilanarak yapilan reçeller sifa bakimindan daha faydalidir. Zira sekerdeki glikoz kana direkt karisarak, seker (diabet) rahatsizliklarina sebep olur. Seker rahatsizliginin en büyük nedeni yedigimiz gidalarin çikolatalarin, meyve sularinin, asitli mesrubatlarin çogunun glikoz (toz seker) katilarak yapilmis olmasindan kaynaklanir.

    Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın

  2. kavun reçeli tarifi yapılışı
  3. Pratik Gül Reçeli Tarifi Yapılışı
  4. Kivi reçeli tarifi yapılışı
  5. Karpuz Reçeli tarifi yapılışı
  6. MELEKOTU REÇELI Yapılışı
  7. Paylaş Facebook Twitter Google


  8. Sponsorlu Bağlantılar

 

 

<b>Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin</b> Yorum Yaparak Bu Konunun Geliştirilmesine Yardımcı Olabilirsin


:

Powered by vBulletin® Version 4.2.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
akrostiş şiirmektup örnekleri